Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Haziran 2022 10:41 - Güncelleme : 25 Haziran 2022 10:47

Fas'tan İspanya'ya göç akınında 18 ölü

Fas'tan 400'den fazla göçmenin İspanya'ya tel örgüleri aşarak geçmeye çalıştığı olayda 18 kişi öldü. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Fas'tan İspanya'ya göç akınında 18 ölü
Fas,İspanya

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentine Fas sınırından geçmeye çalışan göçmenlerin neden olduğu izdihamda 18 kişi hayatını kaybetti. İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı olan Melilla'ya dün Fas sınırından yaşanan göçmen akını faciaya neden oldu. Fas medyasında yer alan habere göre dün 2 binden fazla Afrikalı göçmeninin sınırı aşmaya çalıştığı kaydedildi. Bu sırada yaşanan izdihamda ve Fas güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından çıkan olaylarda toplam 18 kişi hayatını kaybetti.

İlk olarak 5 göçmenin öldüğü, 76'sının yaralandığı açıklandı. Ardından yaralı göçmenlerden 13'ünün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi. Çıkan olaylarda ayrıca 5'i ağır olmak üzere 140 Faslı güvenlik görevlisinin de yaralandığı aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

Dün yerel hükümetten yapılan açıklamada, 400'den fazla göçmenin yerel saatle 08.40'ta sınırdaki tel örgülere akın ettiği, en az 130 göçmenin sınırı aşmayı başardığı kaydedildi. Göçmenlerin Fas sınırında bulunan ve Çin mahallesi olarak adlandırılan bölgedeki kontrol noktasının giriş kapısını kırdığına dikkat çekildi. Göçmenleri ardından dikenli ter örgüden atlayarak Melilla'ya girdiği vurgulanmıştı. Göçmen akınının "organize edilmiş bir olay" olduğuna dikkat çekilen açıklamada, birçoğunun Fas sınır görevlilerinin geçişi önlemeye yönelik 2 saat süren müdahalesine rağmen İspanya topraklarına girebildiği belirtildi. 

5 BİN FASLI  BİR GECEDE GİRMİŞTİ 

Avrupa'ya yasa dışı yollardan girmek isteyen Afrikalı göçmenler, sıklıkla Melilla ve Ceuta'yı kullanıyor.  Öte yandan, geçtiğimiz yıl 17 Mayıs gecesinde İspanya'nın Kuzey Afrika'daki diğer toprağı Ceuta (Sebte) kentine yaklaşık 5 bin Faslı göçmen yasa dışı yollardan giriş yapmıştı. İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande-Marlaska, çoğunun geri gönderildiğini açıklamıştı. İspanyol yetkililer, Fas güvenlik güçlerini suçlamıştı ve bu durum iki ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...