Tgrt Haber
26 Temmuz 2022 09:14 - Güncelleme : 26 Temmuz 2022 09:29

Ferrari artık hırsız kovalayacak! Suçlulardan alındı polise verildi

Çekya'da emniyet güçleri, suçlulardan aldıkları Ferrari'yi suçla mücadele amacıyla polisin hizmetine verdi. Milyonluk araç artık suçluları kovalayacak.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ferrari artık hırsız kovalayacak! Suçlulardan alındı polise verildi
çekya,ferrari

Çekya'da Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla suçlulardan alınan Ferrari'nin polis aracına dönüştürüldüğünü ve güvenlik güçlerinin filosuna eklendiğini duyurdu. Müdürlüğün yazılı açıklamasında, daha önce suçlulara hizmet eden spor arabanın artık suçla mücadelede emniyet güçlerine katkı sağlayacağı belirtildi.

Yaklaşık 12 bin avro masraf yapılarak polis aracı donanımı ve görünümüne kavuşturulan Ferrari’nin özellikle yasa dışı yarışları engellemek ve otomobil hırsızlarını yakalamak amacıyla kullanılacağı kaydedildi.

Ferrari artık hırsız kovalayacak! Suçlulardan alındı polise verildi

900'E YAKIN OTOMOBİLE EL KOYULDU

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Tomas Kubık, emniyet güçlerinin geçen yıl piyasa değeri yüksek 900’e yakın otomobile el koyduğunu belirterek, bu araçların büyük bir kısmının satılarak elde edilen gelirin devlet hazinesine aktarıldığını kaydetti.

Kubık, el konulan araçların bir kısmının ise suçluların kamuya verdikleri zararların tazmininde kullanıldığını, belirli bir oranının da Ferrari'de olduğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetine verildiğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...