Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2016 10:45

FETÖ, ABD'den kaçmaya hazırlanıyor

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numaralı ismi teröristbaşı Fetullah Gülen, Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'den kaçmaya hazırlanıyor.

FETÖ, ABD'den kaçmaya hazırlanıyor
FETÖ, abd, gülen, teröristbaşı,

Türkiye'nin 'acil tutuklayın' talebine rağmen ABD'nin dokunmadığı FETÖ elebaşı, başka bir ülkeye kaçmak için hazırlıklarını tamamladı. 15 Temmuz darbe girişiminin baş aktörü terörist Fetullah Gülen, 1999 yılından beri ikamet ettiği Pensilvanya'dan ayrılmak üzere harekete geçti. İstihbarat birimleri, 'kainat imamı'nın yerleşmesi için örgütün 3 ayrı ülkede hazırlık yaptığını belirledi. Yapılan tespitlere göre teröristbaşının kaçmayı planladığı ülkelerin başında Belçika geliyor. Diğer 2 ülke ise Brezilya ve Kanada.
 
BOZDAĞ DİKKAT ÇEKMİŞTİ
 
Türkiye, Gülen'in kaçabileceği ükelere ilişkin istihbarat bilgilerini ABD ile paylaştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da önceki gün ABD'de yaptığı açıklamada, “Bizim geçici tutuklama talebimiz var, iade üzerine... Acil tutuklama talep etmiştik. Bunları orada da çok açık şekilde ifade ettik. Gülen'in bir kaçış arayışı içinde olduğuna dair istihbari bilgiler elimize ulaşmıştır. Bazı ülkelerde FETÖ mensupları uygun yer arayışı içindeler. Buna dair bilgiler alıyoruz. Biz bunları ABD'li yetkili makamlara da ilettik. Onun için de tutuklanmasını talep ettik" demişti.
 
BELÇİKA'DA ÇİFTLİĞİ HAZIR
 
Bozdağ'ın sözleri üzerine gözler, Gülen'in kaçmayı planladığı ülkelere çevrildi. Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. Gülen'e yakın isimlerden Pensilvanya'da bulunan eski emniyet müdürü Ahmet Sait Yayla'nın birkaç kez ABD'den Belçika'ya gidip geldiği tespit edildi. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi. Sabancı suikastı sanıklarından Fehriye Erdal'ın terörist olduğunu kabul etmeyen Belçika, 'çete üyesi' suçundan yargılandığını söylediği Erdal'ı yıllardır Türkiye'ye vermedi. Yıllardır PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerine kucak açan Belçika'nın FETÖ tarafından da tercih edilmesi şaşırtıcı bulunmadı.
 
BREZİLYA'DAN SIĞINMA TALEP ETTİ
 
Gülen'in kaçmak için hazırlık yaptığı ikinci ülkenin ise Brezilya olduğu anlaşıldı. Üstelik Gülen, Brezilya'dan siyasi sığınma bile talep etti. 17-25 Aralık darbe girişimiyle hükümeti düşürmeye çalışan FETÖ ve arkasındaki güçlerin kumpasları Türkiye'de tutmamış, oysa aynı senaryo Brezilya'da denenmiş ve başarılı olmuştu. Gülen'in darbenin başarılı olduğu ülkeye sığınma talebinde bulunması dikkat çekti. Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'e 'yolsuzluk' iddiasıyla kurulan kumpas başarılı olmuş, Brezilya Senatosu, Rousseff'i önce geçici olarak, daha sonra da tamamen görevden alma kararı vermişti. Gülen'in kaçmak için planladığı üçüncü ülke ise Kanada. ABD'nin kuzeyindeki Kanada'nın coğrafi yakınlıktan ötürü tercih edilebileceği, buradaki örgüt üyelerinin Gülen için bir çiftlik evi satın alarak hazır hale getirdiği ifade ediliyor. (Yeni Şafak)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...