Tgrt Haber
30 Kasım 2021 08:50

Son dakika! FETÖ'ye büyük operasyon: 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Son dakika haberi: Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 31 kişinin yakalanması hedeflenirken Ankara merkezli 38 ilde ise 78 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Son dakika! FETÖ'ye büyük operasyon: 78 şüpheli hakkında gözaltı kararı
fetö,polis akademisi,operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve örgütün ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer aldıkları tespit edilen 78 şüphelinin Ankara merkezli 38 ilde gözaltına alınmalarına karar verildi.

'MAHREM HİZMETLER'E DARBE

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında verilen talimatlara istinaden; MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarının deşifresine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucunda, Jandarma Genel Komutanlığını hedef alarak içerisinde yuvalanan ve örgütün ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer aldıkları tespit edilen; aktif 1 astsubay, daha önce geçici olarak görevden uzaklaştırılmış 59 astsubay, daha önce ilişiği kesilmiş 15 askeri öğrenci, 1 istifa astsubay ve 2 ihraç astsubay olmak üzere toplam 78 şüphelinin Ankara merkezli 38 ilde gözaltına alınmalarına karar verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevklerine yönelik işlemlere Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği öğrenildi.

BİR OPERASYON DA İSTANBUL'DA

Öte yandan, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde 31 eski Polis Akademisi öğrencisinin yakalanması için de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Baskınlarda çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi.

POLİS AKADEMİSİ'NDE TEMİZLİK

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Polis Akademisi Başkanlığı’ndan 2015 yılında ilişikleri kesilen ve YÖK tarafından yerleştirildikleri üniversitelerde de örgütle bağlantılarına devam ettiği tespit edilen 31 şüphelinin yakalanması için operasyonun düğmesine bastı.

Yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Baskınlarda Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatlarını devam ettirdikleri tespit edilen çok sayıda şüphelinin yakalandığı belirtildi. Gözaltına alınan FETÖ üyeleri sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, firari şüphelilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...