Tgrt Haber
03 Temmuz 2022 11:53 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 12:09

Üniversitenin başına talih kuşu kondu! Fidye için verdiği para 2.5 katla döndü

Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi, 3 yıl önce hesaplarına yapılan saldırı nedeniyle fidye olarak ödediği 200 bin euro değerinde kripto paradan kar elde etti. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, fidye parasının küçük bir kısmının kurtarıldığını, bunun da geçen zaman içerisinde 500 bin euroluk bir gelir getirdiği ifade edildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
Üniversitenin başına talih kuşu kondu! Fidye için verdiği para 2.5 katla döndü
kripto para,üniversite,siber korsan

Hollanda'da bulunan Maastricht Üniversitesi'nin (UM) hesaplarına yönelik, Aralık 2019'da siber saldırı düzenlendi. Bunun üzerine üniversite, saldırı nedeniyle internet korsanlarına sanal fidye olarak 200 bin euro değerinde Bitcoin ödemesi yaptı. Üç yıldır devam eden soruşturma tamamlanırken üniversiteden konuyla ilgili açıklama geldi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, siber saldırıda öğrenci hesaplarının, otomasyon sisteminin ve kişisel bilgilerin Ukrayna merkezli intenet korsanları tarafıdnan ele geçirildiği, bu sebeple korsanlara 200 bin avro değerinde Bitcoin ödendiği hatırlatıldı. Olay sonrası ilgili ülkeye giden Hollanda Savcılığı ve polisin gayretleri sonucu 40 bin euro değerinde kripto paranın korsanların eline geçmesinin engellendiği ifade edildi.

GÜNCEL DEĞER 500 BİN EURO

Açıklamada ayrıca, kurtarılan kripto paranın güncel değerinin 500 bin euroyu bulduğu belirtilirken bunun Maastricht Üniversitesine aktarılmak üzere Hollanda Savcılığının hesabına gönderildiği kaydedildi.

Üniversitenin başına talih kuşu kondu! Fidye için verdiği para 2.5 katla döndü

Fidyeden büyük bir kar elde eden üniversite Rektör Yardımcısı Nick Bos, bunun öğrenciler için harcanacağını ifade ederek "Siber saldırı, öğrencilerin finansal ve eğitim açısından ne kadar savunmasız olabileceğini gösterdi" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...