Tgrt Haber
22 Haziran 2021 09:39

Filipinler'de aşı olmayı reddedenlere hapis tehdidi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüs salgınında aşı olmayı reddedenleri hapse atmakla tehdit etti.

Filipinler'de aşı olmayı reddedenlere hapis tehdidi
filipinler,aşı karşıtlığı,koronavirüs,covid 19

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Filipinler Asya'nın en kötü salgınlarından biriyle savaşırken, 1,3 milyondan fazla vaka ve 23.000'den fazla ölümle savaşırken koronavirüse karşı aşılanmayı reddeden kişileri hapse atmakla tehdit etti. The Straits Times'ın haberine göre, başkent Manila'daki çeşitli aşılama merkezlerinde düşük katılım raporlarının ardından 21 Haziran Pazartesi günü televizyonda yayınlanan bir konuşmada Bay Duterte, "Sen aşıyı seç, yoksa seni hapse attırırım" dedi.

Adalet Bakanı Menardo Guevarra Salı günü yaptığı açıklamada, vatandaşları aşı olmaya zorlayan bir yasa olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Harry Roque da bir toplantıda, aşıların gönüllü olarak devam ettiğini ve cumhurbaşkanının açıklamalarının "devletin neler yapabileceğini vurgulamak" anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...