Tgrt Haber
23 Aralık 2013 13:19

Filipinli balıkçılar denizle yeniden buluştu

Haiyan Tayfunu'nun ardından teknelerini kaybeden balıkçılar, yaptıkları ağaçtan tekneleriyle yeniden sularla buluşmaya başladı.

Filipinli balıkçılar denizle yeniden buluştu
Haiyan Tayfunu,Filipinli balıkçılar,ağaçtan tekneleriyle tekrar sularla buluşmaya başladı,

Haiyan Tayfunu'nun ardından teknelerini kaybeden Filipinli balıkçılar, yaklaşık bir hafta içinde yaptıkları ağaçtan tekneleriyle tekrar sularla buluşmaya başladı.Sabah erken saatlerde kalkan balıkçılar "sakayan" adını verdikleri ağlarını, ağaçtan yapılan küçük teknelerine koyup, diğer balıkçıların yardımıyla evlerinin önündeki teknelerini denize taşıyor. Beş kişinin rahatlıkla taşıyabildiği teknelerin bambu ağacından yapılan ve dengeyi sağlamak için kullanılan iki yanındaki bölümleri dikkat çekiyor.
Belli bir süre kürek çekerek sığ sudan uzaklaşan balıkçılar daha sonra çalıştırdıkları motorların yardımıyla derin sulara gidiyor. Ağlarla veya oltalarla balık tutmaya çalışan balıkçılar, denizde kaldıkları 4-5 saatin ardından kıyıya çıkıyor. Bir balıkçı günde yaklaşık 3 kilo balık yakalıyor. Günlük kazançları ise yaklaşık 30 lira oluyor.Uzun yıllardır balıkçılık yapan Antonino Cadis, yaptığı açıklamada, tayfunun tüm hayatı olduğu gibi balıkçılığı ve balıkçıları da etkilediğini belirtti.Tayfunun ardından birçok balıkçının sıkıntı yaşadığını dile getiren Cadis, "Yüzlerce balıkçı tayfun dolayısıyla teknesini kaybetti" diye konuştu.Teknesini tayfunun etkisinden evinin altındaki boşluğa saklayarak koruduğunu dile getiren Cadis, herkesin kendisi kadar şanslı olmadığını söyledi. Teknesine motor almaya gücü yetmeyenlerin kürek çekerek çok açılmadan balıkçılık yapmaya çalıştığını ifade eden Cadis, balıkçılar olarak yardıma ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...