Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 May 2021 18:28

Filistin bayrağı paylaşınca Kurz’un partisinden ihraç edildi

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un genel başkanı olduğu Halk Partisinde (ÖVP) uzun yıllar aktif bir şekilde görev üstlenen Resul Yiğit, sosyal medya profilinde "Filistin bayrağının yanı sıra özgür Filistin" ifadesini paylaştığı için üyeliğine son verildi.

Filistin bayrağı paylaşınca Kurz’un partisinden ihraç edildi
Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz,Halk Partisi

Resul Yiğit, 2015’ten 2019’un sonlarına kadar ÖVP’de çeşitli görevler yürüttüğünü, 2 yıldan fazla merkezi yönetimde yer aldığını, bununla beraber partinin gençlik kollarında aktif bir şekilde faaliyetler de bulunduğunu, son olarak Viyana’nın 10’uncu bölgesinde partinin gençlik teşkilatının başkanlığına getirildiğini anlattı.

Yiğit, ailevi nedenlerden ötürü partideki çalışmalarına yaklaşık bir yıl ara verdiğini daha sonra Haziran 2020’de yeniden partiye üye olarak, parti içi birçok faaliyete katıldığını dile getirdi.

"ÖVP'YE GERİ DÖNEMEYECEĞİMİ BANA SÖYLEDİLER"

Dün sosyal medya platformu Facebook’da profil resminde Filistin bayrağı ve Özgür Filistin ifadesini paylaştığını kaydeden Yiğit, bu durum üzerine aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinden (FPÖ) bir milletvekilinin bu paylaşım üzerinden ÖVP Genel Başkanı Kurz’a sataştığını anlattı.

Yiğit, "Sosyal medyada bu paylaşımı yaptıktan yaklaşık bir buçuk saat sonra ÖVP’den telefon geldi ve üyeliğime son verildiği söylendi. Diğer partililer de ÖVP’ye geri dönemeyeceğimi bana söylediler." dedi.

"UZUN YILLAR SONRASI GÖREVDEN ALINMAM ÇOK KIRICI"

Uzun yıllar ÖVP’de görev almış genç bir siyasetçi olarak bu fotoğraftan ötürü partiden çıkartılmayı çok kırıcı bir tutum olarak değerlendiren Yiğit, "Eğer bir ülkede bir başbakan, devletin resmi dairesinde bir başka ülkenin bayrağını asabiliyor ve bunu sloganlaştıra biliyorsa, biz de hem siyasetçi hem de halk olarak fikrimizi istediğimiz gibi söyleyebileceğimiz ümidindeydim ama maalesef anlaşılan öyle değilmiş." ifadelerini kullandı.

"ÜYE OLMADIĞIM İDDİASI GERÇEK DIŞI"

Yiğit, ÖVP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Nico Marchetti’nin şahsıyla alakalı Avusturya basınında yer alan bir habere ilişkin yaptığı açıklamada, kendisinin Halk Partisine üye olmadığını ileri sürdüğünü, ancak bunun tamamen gerçek dışı olduğunu, hem üye olduğuna ilişkin yazılı belge hem de parti içi faaliyetlere yönelik yazışmaların elinde olduğunu sözlerine ekledi.

AVUSTURYA'DA DEVLET BİNALARINA İSRAİL BAYRAĞI ÇEKTİRMİŞTİ

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, İsrail ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için başbakanlık binasının çatısına bu ülkenin bayrağının çekildiğini duyurmuştu. Kurz, işgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı harekete geçen Gazze'deki direnişçi grupların eylemlerini "terörist saldırı" olarak niteleyerek Filistin'i sert şekilde kınadığını ifade etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Kurz, saldırılarıyla onlarca Filistinli çocuk ve sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail'in yanında olduğunu vurgulaması sert tepki çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...