Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2021 23:32

Filistin Yönetimi'nden ABD'ye tepki

Filistin Yönetimi, ABD'nin İsrail'in zulmüne sessiz kalmasının Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtığını açıklayarak tepki gösterdi.

Filistin Yönetimi'nden ABD'ye tepki
ABD,İsrail,Filistin

İşgalci İsrail güçleri Filistine uygulanan zulmün şiddetini her geçen gün artırıyor.  Filistin Yönetimi tüm saldırılardan ABD'yi sorumlu tutarak; 'ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve saldırıları nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te katliamlara yol açıyor' açıklamasında bulundu. 

ABD SALDIRILARI DURDURACAK TEK ÜLKE

ABD’nin dünyada İsrail’in saldırılarını durdurabilecek tek ülke olduğuna işaret eden Ebu Rudeyne, "ABD gerçekten huzurdan, bölgesel ve küresel barıştan yanaysa İsrail’in bu saldırılarını durdurması için ciddi bir şekilde harekete geçmesini talep ediyoruz." çağrısı yaptı.

FİLİSTİN VE KUDÜS HEPSİNDEN DAHA BÜYÜK KALACAK

Filistin halkının haklarından, topraklarından ve mukaddesatından vazgeçmeyeceğini belirten Ebu Rudeyne, şunları kaydetti: "Filistin ve Kudüs hepsinden daha büyük kalacak. Filistin halkının menfaatleri, hakları ve ilkeler hareketlerimizin ve siyasetimizin pusulası olarak kalmaya devam edecektir. Bunlar olmaksızın hiçbir tarafla da barış ve ilişkilerimiz olmayacak."

ŞEHİT SAYILARI ARTIYOR

İsrail'in saldırıları karşısında şehit olan Filistinlilerin sayısı 126'ya yükselirken, 900'den fazla sivil de yaralandı. Dün gün boyu devam eden bombardıman bugün de sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...