Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 13:17

Filistin'den Almanya'ya tepki: Filistin'in statüsü, Almanya'nın görüşüne tabi değildir

Filistin, Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in “Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM), Filistin'de uygulanan savaş suçlarında İsrail’i yargılamaya yetkisi yok” açıklamasına tepki gösterdi. Steinmeier'in "Filistin devletinin olmaması" sözleri dikkat çekti.

Filistin'den Almanya'ya tepki: Filistin'in statüsü, Almanya'nın görüşüne tabi değildir
Filistin,İsrail,Almanya

Filistin tarafından yapılan açıklamada, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in sözlerini sert birşekilde kınayarak, mahkemenin alacağı kararlara müdahale anlamına geldiği belirtildi. Açıklamada, "Tüm hak ve görevlere sahip bir devlet olarak Filistin'in uluslararası düzeydeki statüsü, Almanya Cumhurbaşkanı'nın veya devletinin görüşüne tabi değildir." ifadelerine yer verildi.

RESMİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Eski UCM Başsavcısı Fatou Bensouda, 3 Mart'ta işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında işlendiği öne sürülen savaş suçlarına ilişkin resmi soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Başsavcı Bensouda, soruşturmanın 13 Haziran 2014'ten bu yana işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria'nın yanı sıra abluka altındaki Gazze Şeridi'nde işlendiği öne sürülen savaş suçlarını kapsayacağını belirtmişti.

FİLİSTİN'İ YOK SAYDILAR

Steinmeier "Alman hükümetinin tutumu, bir Filistin devletinin olmaması nedeniyle UCM'nin bu konuda yargı yetkisinin olmadığı yönünde. Bir Filistin devletinin ve toprak sınırlarının belirlenmesi ancak İsrailliler ve Filistinliler arasında doğrudan müzakereler yoluyla gerçekleştirilebilir. Almanya yine de UCM'nin ve kovuşturma makamının bağımsızlığına saygı duymaktadır." ifadelerini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...