Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Kasım 2014 19:52

Filistin'den İngiltere'ye 'özür dile' çağrısı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, İsrail'in kuruluşuna yol açan Balfour Deklarasyonu nedeniyle, İngiltere'ye özür dileme çağrısı yaptı.

Filistin'den İngiltere'ye 'özür dile' çağrısı
filistin, ingiltere, özür,

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden yapılan yazılı açıklamada; "Balfour Deklarasyonu'nun 97. yılında İngiltere'nin Filistin halkından özür dilemesi gerek" ifadesi kullanıldı.

İngiltere'nin Filistin halkına yönelik işlenen suçların siyasi, ahlaki ve hukuki sorumluluğunu doğrudan alması ve hak sahiplerine haklarını geri vermesi gerektiği belirtilen açıklamada, Filistin halkının üzerindeki tarihi zulmün kaldırılması ve İsrail'e desteğini durdurması için İngiltere'ye baskı yapılması yönünde çağrıda bulunuldu.

İngiliz savaş kabinesinde Dışişleri Bakanı olan Arthur Balfour, 2 Kasım 1917'de, dönemin önde gelen Siyonist liderlerinden Lord Rothschild'e gönderdiği mektupta, Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurulması konusunda İngiliz hükümetinin destek vereceğini bildirmiş, söz konusu deklarasyon daha sonra Fransa, İtalya ve ABD'nin de desteğini almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...