Tgrt Haber
29 Aralık 2021 12:42

Filistin'den İsrail'e 11 yıl sonra ilk ziyaret

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'e 11 yıl sonra ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Abbas, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile görüştü.

Filistin'den İsrail'e 11 yıl sonra ilk ziyaret
filistin,israil

Filistin ve İsrail arasındaki gerilimde 11 yılın ardından bir ilk yaşandı. Filistin dEvlet Başkanı Mahmud Abbas, dün akşam saatlerinde İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile Roş Haayin şehrindeki evinde bir araya geldi.

İsrail Savunma Bakanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, yaklaşık 2 buçuk saat süren görüşmede güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirme, bölgede istikrarın sağlanması, terör ve şiddeti önleme konusundaki ortak çıkarların vurgulandığı belirtildi.

Filistin'den İsrail'e 11 yıl sonra ilk ziyaretFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

BÖLGEDEKİ GERGİN DURUM ELE ALINDI

Abbas'a, ziyaretinde İsrail ilişkilerinden sorumlu Filistin Sivil İşler İdaresi Başkanı Bakan Hüseyin el-Şeyh ve Filistin istihbarat şefi Majed Faraj eşlik etti. El-Şeyh görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

''Toplantıda, siyasi çözüme götürecek siyasi bir ufuk oluşturmanın önemi ve yerleşimcilerin uygulamalarından kaynaklanan bölgedeki gergin durum ele alındı.''

Filistin'den İsrail'e 11 yıl sonra ilk ziyaret
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN) Filistinli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Abbas görüşme sırasında, İsrail ile Filistin yönetimi arasında gergin seyreden ilişkilere rağmen, "İsraillilere silahlı saldırı ve şiddete izin vermeyeceğini" söyledi.

Benny Gantz'ın da geçen ay Ramallah'a giren iki Yahudi yerleşimcinin linç edilmesi girişiminin Filistin güvenlik güçlerince engellenmesi dolayısıyla Abbas'a teşekkür ettiği paylaşıldı.

Öte yandan Abbas ve Gantz Ağustos ayında işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bir araya gelmişti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, barış görüşmeleri kapsamında 2010 yılında İsrail'e düzenlediği son resmi ziyaretinde, dönemin başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...