Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Temmuz 2022 00:26 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 00:40

Filistin'den kan donduran iddia: İsrail cesetleri denek olarak kullanıyor

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, "İsrail’i, öldürdüğü Filistinlilerin cesetlerini alıkoyarak tıbbi laboratuvarlarda kullanmakla" suçladı.

Filistin'den kan donduran iddia: İsrail cesetleri denek olarak kullanıyor
,İsrail

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistin hükümetinin Ramallah'taki haftalık kabine toplantısında konuştu.

Filistin Başbakanı, "(İsrail) İşgal terörü halkımıza karşı işlediği suçlara son vermiyor. Bu yılın başından bu yana işgalcilerin kurşunlarıyla öldürülen şehit sayısı 15'i çocuk olmak üzere 78'e ulaştı." dedi.

İsrail'i, üniversitelerindeki tıbbi laboratuvarlarda tutulan Filistinli "şehitlerin cesetlerini kullanmakla” suçlayan Iştiyye, şunları söyledi:

"(İsrail) işgal makamları (Filistinli) şehitlerin cesetlerini alıkoyarak yas tutanların acısını daha da artırıyor. Öğrendiğimize göre bu cesetler, insan haklarına, değerlere, ilkelere ve bilimsel etiğe açıkça aykırı şekilde, İsrail üniversitelerinin tıp fakültelerindeki laboratuvarlarında kullanılıyor."

Filistin Başbakanı, uluslararası üniversiteleri de el konulan cesetlere karşı işlenen ihlallerde rolü bulunan İsrail üniversitelerini boykot etmeye çağırdı.

"TÜM CESETLER DERHAL SERBEST BIRAKILSIN"

Iştiyye ayrıca, "Filistinlilerin cesetlerine karşı ihlallere son vermesi ve elindeki tüm cesetleri derhal serbest bırakması ve böylece ailelerin ölen yakınlarına yakışır şekilde veda edebilmesi için İsrail hükümetine baskı yapılması" çağrısında bulundu.

Filistinlilerin cesetlerini geri almak için yürütülen Filistin Ulusal Kampanyası Koordinatörü Hüseyin Şucaiyye’ye göre, 2015'ten bu yana 104 ceset İsrail tarafından alıkonulmuş durumda. Ayrıca "numaralı mezarlıklar" olarak adlandırılan özel mezarlıklarda da 256 ceset bulunuyor.

İsrail güvenlik güçleri, düzenlediği baskınlarda veya Filistinlilerin gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cesetlerini genellikle alıkoyuyor. Bu cesetler bazen aylar sonra ailelerine teslim ediliyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...