Tgrt Haber
04 Temmuz 2014 11:40

Filistinliler yine İsrail engeline takıldı

İsrail, ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için Batı Şeria'dan gelen yüzlerce Filistinlinin Kudüs'e girişine izin vermedi.

Filistinliler yine İsrail engeline takıldı

İsrail, ramazan ayının ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak için Batı Şeria'dan gelen yüzlerce Filistinlinin Kudüs'e girişine izin vermedi. Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler, ilk cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılabilmek için sabah saatlerinden itibaren  Batı Şeria ve Kudüs arasındaki kontrol noktalarına akın etti. 

İsrail yönetiminin Batı Şeria ve Kudüs arasındaki kontrol noktalarda sıkı denetim uyguladığını belirten Filistinliler, kimlik kartlarını inceleyen askerlerin 50 yaş altı erkeklerle 40 yaş altı kadınların Kudüs'e geçmesine izin vermediğini belirtti.

Kudüs'e geçmesi İsrail askerleri tarafından engellenen 43 yaşındaki Filistinli Abdurrahman Hicar, " Kudüs ve Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasına ulaşmam saatler aldı. Ancak namaz kılmam için Kudüs tarafına geçmeme engel oldular. Yüzlerce asker, kimlik kartlarını incelemek için kontrol noktasında bekliyor ve Filistinlilerin çoğuna izin vermiyor" dedi.

Batı Şeria'nın Nablus kentinden gelen İbrahim Şemali de "İsrail Kudüs'ü Batı Şeria'dan ayırıyor, geçişlerimize izin vermiyor. İsrail'in bütün önlemlerine meydan okuyacağız, buradan olmazsa başka yollardan hatta duvarlara tırmanarak Kudüs'e ulaşacağız" diye konuştu.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada Batı Şeria'dan gelen 50 yaş üstü Filistinli erkekler ile 40 yaş üstü kadınlar haricinde kimsenin Mescid-i Aksa'da ramazanın ilk cuma namazını kılmasına izin verilmeyeceği bildirilmişti.

İsrail, daha önceki ramazanlarda da Batı Şeria'dan sadece 40 yaş üstü Filistinlilerin Kudüs'e geçişine izin vermişti.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...