Tgrt Haber
04 Kasım 2021 10:55

Film setinde hayatını kaybeden görüntü yönetmeninin eşinden ilk hamle

ABD'de Rust filminin çekimleri sırasında oyuncu Alec Baldwin'in elindeki silahın ateş alması sonucu hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in eşinden ilk hamle geldi.

Film setinde hayatını kaybeden görüntü yönetmeninin eşinden ilk hamle
abd,alec baldwin,fil,set,cinayet

Geçtiğimiz haftalarda Oscar adayı oyuncu Alec Baldwin'in yapımcısı ve oyuncusu olduğu Rust filminin çekimleri esnasında yaşanan korkunç kazara cinayetin yankıları sürüyor. Yardımcı yönetmenin çelişkili ifadeleri hala konuşulmaya devam ederken hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in eşinden ilk hamle geldi. 

ABD basınında yer alan haberlere göre, Halyna Hutchins'in eşi avukat tuttu ve olayı mahkemeye taşıdı. Aralarında Alec Baldwin'in de olduğu 'ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme' iddiasıyle birçok kişi hakim karşısına çıkacak. 

Film setinde hayatını kaybeden görüntü yönetmeninin eşinden ilk hamle

Bu tip benzer davalarda uzmanlaşmış bir avukat olan Michael L. Mandell olay ile ilgili dava açılmasına kesin gözüyle bakıldığını ve hakim karşısına çıkması muhtemel kişileri açıklamıştı. Mandell, davanın prodüksiyon şirketi, Alec Baldwin ve Rust'un diğer yapımcılarını hedef alacağını belirtmişti.

Avukat Mandell, Alec Baldwin'in ise filmin yapımcılarından biri olması, yargılanma ihtimalini arttığını söylemişti. Mandell davanın iş güvenliğini baz alacağına kesin gözüyle bakıldığını bu nedenle filmin yapımcılarına karşı açılamasının beklendiğini de sözlerine ekledi.

Film setinde hayatını kaybeden görüntü yönetmeninin eşinden ilk hamle

Öte yandan silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Oscar adayı dünyaca ünlü oyuncu Alec Baldwin, Rust filmin çekimleri esnasında kazayla katil olmuştu. Polisin açıklamasına göre Baldwin, kurusıkı tabancayı ateşlemiş ve hem görüntü yönetmenini hem de filmin yönetmenini vurmuştu. 42 yaşındaki görüntü yönetmeni hayatını kaybederken, 48 yaşındaki yönetmen yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...