Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2022 22:11 - Güncelleme : 28 May 2022 00:24

Finlandiya: Türkiye'nin dile getirdiği sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz

Terör örgütleri verdikleri destek gerekçesiyle Türkiye tarafından NATO'ya üyelik başvuruları veto edilen İsveç ve Finlandiya müzakereler için Ankara'ya heyet göndermişti. Müzakere sürecini değerlendiren Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "Türkiye'nin dile getirdiği sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz" dedi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Blinken, ABD'nin Ankara ile temas halinde süreci yakından izlediğini söyledi.
Finlandiya,İsveç,NATO
Blinken, ABD'nin Ankara ile temas halinde süreci yakından izlediğini söyledi.

Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına Finlandiya ile İsveç'in NATO sürecini değerlendiren Haavisto, kendisinin de son dönemde iki kez Türkiye'yi ziyaret ettiğini hatırlatarak, "Biz Türkiye dahil tüm NATO üyelerinin endişelerini ciddiye alıyoruz. Şu anda Türkiye ile açık, doğrudan ve yapıcı bir diyalog halinde bu konuları netleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜLEBİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Haavisto, İsveç ve Finlandiya'dan giden delegasyonların Türkiye'de görüşmeler gerçekleştirdiğini hatırlatarak "Türkiye ile müzakereler olumlu seyrediyor ve bu müzakereler sürecek. Biz, Türkiye'nin de desteklediği NATO'nun açık kapı politikasına güveniyoruz. Türkiye'nin dile getirdiği (PKK ve terörle ilgili) sorunların çözülebileceğini düşünüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Haavisto, Madrid'de haziran ayında yapılacak NATO Zirvesi'ne kadar Türkiye ile görüşmelerde mesafe kat etmelerinin önemli olacağını sözlerine ekledi.

SÜRECİN OLUMLU SONUÇLANACAĞINA İNANIYOR

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye ile Finlandiya ve İsveç arasındaki görüşmelerin aktif ve yapıcı şekilde sürdüğünü, ABD'nin de Ankara ile temas halinde süreci yakından izlediğini söyledi.

Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile New York'ta görüştüğünü ve bu görüşmede bu konuların da kapsamlı şekilde ele alındığını ve sürecin sonunda iki ülkenin de NATO'ya katılacağına inandıklarını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...