Tgrt Haber
01 Haziran 2022 10:13 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 10:24

Finlandiya 'ambargo' konusunda geri adım atmadı

Türkiye’nin NATO üyeliğine sıcak bakmadığı Finlandiya’dan Türkiye’ye yönelik dikkat çeken bir açıklama geldi. Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, ülkesinin Türkiye’ye silah satışı ambargosu ile ilgili soruya cevap vermekten kaçındı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Finlandiya 'ambargo' konusunda geri adım atmadı
finlandiya,türkiye,nato

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında Finlandiya ve İsveç NATO üyelik başvuruda bulundu. Terör örgütü PKK/YPG’ye ülkelerinde açık destek veren ve bu yüzden Türkiye’nin veto sinyali verdiği iki ülke geri adım atmıyor. Türkiye’nin teröristleri iade taleplerini reddeden iki ülke ayrıca Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Türkiye’ye silah satışı yasağı getirmişti.

FİNLANDİYA’DAN AMBARGO AÇIKLAMASI

Finlandiya televizyonunda dün sabah yayınlanan bir programa katılan Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, ülkesinin Türkiye'ye silah satışı ambargosunu kaldırıp kaldırmayacağı konusunda net bir açıklama yapmayı reddetti. Öte yandan Finlandiyalı bakan, ülkesinin savaş bölgesine silah ihracatı yapmama ilkesine bağlı kalacağını söyleyerek Türkiye'ye ambargonun kaldırılmayacağının sinyalini verdi.

İSVEÇ GERİ ADIM ATMIŞTI

Kaikkonen, İsveç'in Türkiye'ye ambargoyu kaldıracağı yönündeki haberlere de şüpheyle yaklaştığını söyledi. İsveç gazetesi Expressen'e konuşan İsveç Silah İhracatı Kontrol Ajansı Başkanı Karl Evertsson, “Bugünkü koşullarda Türkiye’ye silah satabiliriz” demişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...