Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 23:37

Son dakika! Suriye sınırında alçak saldırı: Fırat Kalkanı bölgesinde 2 şehit, 2 yaralı

Son dakika haberi: Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı bölgesinde Kirpi aracına yapılan terör saldırısında 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Son dakika! Suriye sınırında alçak saldırı: Fırat Kalkanı bölgesinde 2 şehit, 2 yaralı
Son dakika,MSB,Şehit,Fırat Kalkanı Bölgesi,Yaralı,Milli Savunma Bakanlığı,PKK,YPG

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine intikal halinde olan Kirpi aracına terör örgütü tarafından alçalça saldırı düzenlendi. Saldırıda,  2 askerin şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığını bildirdi.

MSB'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

ÜST BÖLGESİNE İNTİKAL SIRASINDA ALÇAK SALDIRI

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 24 Temmuz 2021 tarihinde bir üs bölgemize intikal halinde olan Kirpi aracına yapılan saldırı sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir

"ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ"

MSB'den yapılan açıklamanın devamında ise, "Kirpi aracımıza yönelik gerçekleşen saldırı sonrası bölgedeki terör hedefleri belirlenerek derhal ateş altına alınmış ve etkili şekilde vurulmuştur. Terör mevzilerine yönelik cezalandırma atışlarımız sürmektedir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" ifadeleri kullanıldı.

PKK/YPG HEDEFLERİ YOĞUN ATEŞ ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bab’ın batısındaki Zoyan ve Şâla radarı hattında bulunan terör örgütü YPG/PKK hedeflerini yoğun şekilde topçu atışları ile vuruyor. Bab’dan Afrin’e bölgedeki TSK üsslerinden Halep’in kuzeyindeki Şahba bölgesinde (Tel Rıfat hattı) bulunan terör örgütü YPG/PKK hedeflerine topçu atışları yapılıyor.

ŞEHİTLER VE YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Çatışmaların ardından 2 şehidin naaşı Kilis'in Elbeyli ilçesi Çobanbey Sınır Kapısı'ndan Gaziantep Adlı Tıp Kurumuna gönderilirken, yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Hastane ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi alırken, Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Soner Oruçoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan, Kilis Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralı askerleri ziyaret etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...