Tgrt Haber
21 Ekim 2021 14:42

Fırtına Fransa Hollanda Belçika'yı uçurdu

Batı Avrupa'yı vuran şiddetli rüzgar Hollanda, Belçika ve Fransa'da büyük zarara neden oldu. Fransa'da 250 bin ev elektriksiz kaldı, Hollanda'da 4 kişi yaralandı.

Fırtına Fransa Hollanda Belçika'yı uçurdu
hollanda,,fransa,,belçika,,almanya,,fırtına,

Almanya'da şiddetli fırtına uyarısı yapılırken Fransa, Belçika ve Hollanda şiddetli fırtınaya teslim oldu. Hollanda'nın Rotterdam şehrinin güney kesimindeki Barendrecht kasabasında evlerin çatıları uçtu, ağaçlar uçtu. Çatılardan uçan kiremitler nedeniyle caddelerdeki araçlar zara gördü. Kasabanın farklı noktalarında meydana gelen kazalarda 4 kişi yaralandı, biri hastaneye kaldırıldı. Demiryollarına devrilen ağaçlar nedeniyle tren seferlerinin kesintiye uğradığı aktarıldı.

Fırtına Fransa Hollanda Belçika'yı uçurdu

FRANSA'DA 250 BİN EV ELEKTRİKSİZ KALDI

Fransa'nın Bretonya bölgesinde de ağaçları devirip çatılarda hasara yol açan şiddetli fırtına nedeniyle meteoroloji servisi ülkenin Almanya, Belçika ve Lüksemburg sınırındaki kuzeydoğu bölgeleri için fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji servisine göre Normandiya'nın Fecamp bölgesinde rüzgarın hızı saatte 175 kilometreye ulaştı.

Fırtına Fransa Hollanda Belçika'yı uçurdu

Elektrik dağıtım şirketi Enedis, ağaçların elektrik hatlarını devirmesi sonucu 250 bin evin elektriksiz kaldığını açıkladı. Devlete ait demiryolu hizmetlerini işleten kurum SNCF'ye göre de fırtına nedeniyle Normandiya ve Champagne-Ardennes bölgesinde ve Paris bölgesindeki bazı banliyö güzergahlarında tren seferlerinde aksamalar yaşandı.

Fırtına Fransa Hollanda Belçika'yı uçurdu

BELÇİKA'DA İTFAİYECİLER SOKAKLARDA

Şiddetli fırtına Belçika'nın Hollanda sınırına yakın Westerhoek bölgesinde de etkili oldu. İtfaiyeciler, fırtınanın yerleşim yerlerinde yol açtığı hasarı gidermek için onlarca yardım çağrısı aldıklarını belirtti.

Fırtına Fransa Hollanda Belçika'yı uçurdu

ALMANYA'DA ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI

Almanya'nın ulusal hava durumu servisi, bugün ülkenin kuzey ve kuzeydoğusunda saatte 105 kilometreye, dağlık bölgelerde ise hızı saatte 120 kilometreye kadar çıkan fırtına konusunda uyarı yaptı. Şu ana kadar önemli bir hasar bildirilmezken, Berlin'deki iki hayvanat bahçesi şiddetli fırtına uyarısı nedeniyle önlem olarak kapatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...