Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Kasım 2018 18:47

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Ureykat: Trump Filistin aleyhine çalışıyor

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin aleyhine çalıştığını söyledi.

FKÖ Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Ureykat: Trump Filistin aleyhine çalışıyor
Trump,,Filistin,

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD Başkanı Donald Trump'ı Filistin aleyhine çalışmakla suçladı.

Ureykat, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen "Amman Güvenlik Konferansı"nda yaptığı konuşmada, İsrail-Filistin barış görüşmelerine işaret ederek, "Trump, sorun çıkaranın bizim olduğumuz ithamlarında bulunuyor. Ancak kimse barışın tesis edilmesini Filistinlilerden daha fazla isteyemez." dedi.

ABD Başkanı Trump'ın Filistin aleyhine çalıştığını söyleyen Ureykat, şu ifadeleri kullandı:

"Trump, bize Kudüs konusunda hiçbir karar almayacağını iletiyordu. Ama yaşananlar Trump'ın bizim aleyhimize çalıştığını ortaya koydu. Bütün dünya 'Kudüs kırmızı çizgidir' derken, bu yönetim (ABD) hangi temellere dayanarak bunları yapıyor? Trump ne istiyor?"

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının ardından Filistin yönetimi, ABD'nin İsrail-Filistin barış müzakerelerinde ara bulucu rolünü artık kabul etmediğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...