Tgrt Haber
18 Kasım 2021 20:03

Fransa basının ‘aşırı sağ’ korkusu! Hükümete çağrıda bulundular

Fransa’da bazı medya kuruluşları aşırı sağcıların gazetecilere yönelik tehditleri arttırdığını belirterek hükümete ve siyasilere çağrıda bulundu.

Fransa basının ‘aşırı sağ’ korkusu! Hükümete çağrıda bulundular
Fransa,basın,aşırı,aşırı sağ,hükümet,çağrı

Fransız medyasında ‘aşırı sağ’ endişesi yaşanıyor. Son haftalarda aşırı sağcıların gazetecilere ve tehditlerde bulunduğu ifade edilirken 35 basın kuruluşu ortak mektup yayımladı. Yayımlanan mektupta aşırı sağcıların etkinliklerini takip eden gazetecilerin son haftalarda daha önce pek görülmemiş şekilde yoğun şiddete maruz kaldığı belirtildi. Durumun kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada meslektaşlarının işinin yapılmasını engelleme girişimi olduğu ifade edildi. 

SEÇİM ÖNCESİ SİYASİLERE ÇAĞRI

Nisan 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanı seçimi öncesi siyasilere çağrıda bulunan mektupta önlem alınması ve bilgilendirme özgürlüğü savunulması konusunda hükümete ve siyasilere çağrıda bulunuldu. Mektupta ayrıca çeşitli medya kuruluşların aldığı tehdit ve yasaklar aktarıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...