Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ağustos 2014 22:13

Fransa, BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

Fransa, Irak'ta Hristiyanların yaşadığı şehirlerin IŞİD'in kontrolüne geçmesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Fransa, BMGK'yı acil toplantıya çağırdı
fransa, bmgk, toplantı,

Fransa, Irak'ta Hristiyanların yaşadığı şehirlerin terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) kontrolüne geçmesinin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın, uluslararası toplumun Irak'taki terör riskini ortadan kaldırması için BMGK'nın acil toplanması gerektiği belirtildi. IŞİD, Musul'u kontrolü altına aldıktan sonra, Irak'ta Hristiyanların yoğunlukta yaşadığı Musul’un Hamdaniye (Karakuş) ilçesini de ele geçirmiş ve bölgedeki Hristiyan nüfus evlerini terk etmek zorunda kalarak Erbil'e kaçmıştı.Fransa'nın ise ülkelerinden kaçan ve dün gece Paris'e gelen 11 kadar Hristiyan Iraklı'ya sığınma hakkı verdiği iddia edilmiş ancak konuyla ilgili resmi makamlardan bir açıklama yapılmamıştı. Fransa, 28 Temmuz'da gerekmesi halinde, Iraklı Hristiyanlara kapılarını açabileceğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...