Tgrt Haber
22 Ekim 2021 15:12

Fransa cumhurbaşkanı adayı Zemmour gazetecilere silah doğrulttu

Müslüman karşıtı söylemleriyle bilinen, Fransa'nın sağcı cumhurbaşkanı Eric Zemmour, silahını gazetecilere doğrultup ''Geri çekilin'' dedi.

Fransa cumhurbaşkanı adayı Zemmour gazetecilere silah doğrulttu
fransa,cumhurbaşkanı,eric zemmour

Gazeteciyken siyasete soyunan Fransız Cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour, ırkçı ve Müslüman karşıtı skandallarının ardından bir kez daha gündeme geldi. Zemmour, Paris'te düzenlenen savunma ve havacılık fuarına katıldı. Keskin nişancı tüfeğinin bulunduğu stantta ise kendisine tanıtılan silahı çevresindeki gazetecilere doğrulttu. Zemmour, o anlarda ''Şaka değil, geri çekilin geri çekilin'' dedi.

Fransa cumhurbaşkanı adayı Zemmour gazetecilere silah doğrulttu

''Farkı anlamıyorsanız embesilsiniz'' de diyerek hakaret içerikli sözler kullanan Zemmour, tepki çeken bu hareketinin ardından 'şaka' yaptığını söyledi.

Ardından yaptığı savunmada ise "Sadece şaka yaptım. Şakayla gerçek arasındaki farkı anlayamıyorsanız embesilsiniz." diyerek, yine eleştirilerin hedefi oldu.

Öte yandan kendisi de bir gazeteci olan Eric Zemmour ırkçı sözleri ve İslam karşıtlığı ile tanınıyor. Daha önce yaptığı bir açıklamasında, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ülkede Muhammed ismini yasaklayacağını söylemişti. 

ERIC ZEMMOUR KİMDİR?

Cezayir asıllı Yahudi bir ailede 1958'de dünyaya gelen Eric Zemmour gazetecilik kariyerine Quotidien de Paris'te başladı. 1994'ten itibaren Fransa'nın önde gelen sağcı gazetelerinden Le Figaro'nun politika servisinde çalıştı.

2009'da yaşadığı bir tartışma nedeniyle buradaki görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Figaro Magazine dergisinde haftalık yazılarını sürdürdü. 2000'li yıllarda televizyon programlarına katılarak ismini geniş bir kitleye duyurmayı başardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...