Tgrt Haber
07 Ocak 2022 20:00

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takıntı hale getirdi! Küstahça sözler ile Türkiye'yi suçladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye karşıtı açıklamalarına yenisini ekledi. Macron, daha önce Fransız basınında sıkça yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takıntı hala getirdiği manşetlerini adeta haklı çıkaracak röportajında “Erdoğan'ın izlediği politika Avrupa değerlerine uymuyor" ifadelerini kullandı. Macron ayrıca Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki politikası saldırgan olarak tanımlarken küstah suçlamalarda bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takıntı hale getirdi! Küstahça sözler ile Türkiye'yi suçladı
Fransa Cumhurbaşkanı Macron,cumhurbaşkanı erdoğan

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye karşıtı açıklamalarına yenisini ekledi. Daha önce Fransa'nın önemli gazetelerinden “Le Monde” gazetesinin manşetine taşıdığı Macron'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takıntı haline getirdiği ifadelerini haklı çıkaracak yeni bir açıklama yapan Macron, kullandığı sözler ile küstahça Türkiye'yi suçladı. 

"TÜRKİYE'NİN İZLEDİĞİ POLİTİKA SALDIRGAN"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkesindeki Le Parisen gazetesinin sorularını cevapladı. Röportaj sırasında Macron’a Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne ilişkin sürecine dair verdiği küstah cevap gündem oldu. Macron, Türkiye’nin Avrupa Birliği değerlerine uymadığını ve saldırgan bir politika izlediğini öne sürerek "Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor." dedi.

"DOĞU AKDENİZ'DE SALDIRGAN BİR POLİTİKA İZLİYOR"

Açıklamalarına devam eden Macron, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Hayır, Erdoğan’ın izlediği siyaset ve uygarlık projesi Avrupa değerleriyle uymuyor. Türkiye, siyasal İslam'ı genişletme projesi yürütüyor. AB üyesi Kıbrıs’ı tanımıyor. Doğu Akdeniz’de saldırgan bir politika izliyor. Ben Türkiye’nin Avrupa ile ilişkisi olmasını arzu ederim. Çünkü bizim değerlerimize bağlanırsa, bizden daha fazla uzaklaşamaz.”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı takıntı hale getirdi! Küstahça sözler ile Türkiye'yi suçladı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...