Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2020 18:57

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Lübnan hamlesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan'a destek için uluslararası konferansa ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Lübnan hamlesi
emmanuel macron,,fransa,,lübnan,

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin ekim ayının ortalarında Lübnan'a destek için uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Macron, Beyrut Limanı'nda patlamanın yaşandığı bölgeyi ziyaretinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Lübnan makamlarının oynaması gereken rolün varlığına dikkati çeken Macron, bu ülkeye yardımların da süreceğini vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

"Koordinasyona ihtiyaç var. Şeffaflık ve bilgi alışverişi konusunda sorun olduğunu düşünüyorum. Çabaları birleştirmek için BM platformunda çalışmak gerek. Ve yardımlar takip edilmeli."

Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından dün Lübnan'a ikinci ziyaretini gerçekleştiren Macron, bu sabah da Lübnan Devleti'nin 100. kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmış ve bu kapsamda Beyrut'un kuzeyinde Lübnan sediri dikmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...