Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Nisan 2016 20:07

Fransa, Panama'yı 'vergi cenneti' listesine alacak

Fransa'nın, çok sayıda kişi ve şirketin Panama’da off-shore şirketler kurduğu ve hesapları olduğu yolundaki suçlamaların ardından ülkeyi 'vergi cenneti' listesindeki ülkeler arasına alacağı açıklandı.

Fransa, Panama'yı 'vergi cenneti' listesine alacak
fransa, panama,

Fransa'nın, çok sayıda kişi ve şirketin uluslararası vergi kaçakçılığı, kara para aklama, uluslararası yaptırımları delmek gibi amaçlarla Panama’da off-shore şirketler kurduğu ve banka hesapları olduğu yolundaki suçlamaların ardından bu ülkeyi "vergi cenneti" listesindeki ülkeler arasına alacağı açıklandı.

Maliye Bakanı Michel Sapin, "Panama belgeleri"nden çıkan skandalın ardından Fransa’nın bu ülkeyi, "finans alanında iş birliği yapmayan devletler ve topraklar" listesine alacağını belirtti.Meclis genel kurulunda konu ile ilgili bir konuşma yapan Sapin, Panama’da yasa dışı işler yapan Fransız vatandaşlarının ve şirketlerin, bu durumun sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu.

Panama’ya, uluslararası camiayı yanılttığı suçlamasını yönelten Fransız bakan, "Bu ülke, önemli uluslararası kurallara saygı gösterme kapasitesi olduğuna inandırmıştı." dedi. Fransa’da, ülkenin en büyük bankası Societe Generale başta olmak üzere önemli şirketlerin ve şahısların Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca aracığıyla off-shore şirketlerinin olduğu ileri sürülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...