Tgrt Haber
09 Şubat 2021 16:48

Fransa Sağlık Bakanı: Artık eve kapanmayabiliriz

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, korona virüsün İngiltere'de görülen mutasyona uğramış türünün yayılma hızının "yüksek" ancak "stabil" bir seviyede ilerlediğini ifade ederek, "Artık eve kapanmayabiliriz” dedi.

Fransa Sağlık Bakanı: Artık eve kapanmayabiliriz
Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran

Fransa'da sabah programına konuk olan Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülke genelinde üçüncü bir sokağa çıkma yasağının uygulanma ihtimaline yönelik sorulan soruyu yanıtladı.

Bakan Veran "Artık yeniden eve kapanmayabiliriz, bu mümkün olan bir arzumuz" diyerek korona virüsün İngiltere'de görülen mutasyona uğramış türünün hızlı yayılmasına rağmen salgının "stabil" durumda olduğunu ifade etti.

"Fransızlara özgürlüklerinin geri verilmesini istiyorum"
Bakan Veran, "Sosyal hayat, ekonomi ve sağlık arasında bir denge oluşturmak istiyorum. Fransızlara özgürlüklerinin geri verilmesini istiyorum. Sokağa çıkma yasağı kolay bir seçenek değil, mecburiyetin seçeneği" diye konuştu

. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkede 3. kez genel sokağa çıkma yasağı uygulamama kararı ile ilgili konuşan Veran, “Cumhurbaşkanı Macron, 15 gün önce genel sokağa çıkma yasağı kararı vermemekte haklıydı. Çünkü sokağa çıkma yasağı uygulanmayan her hafta, Fransızlar için ek bir özgürlük haftasıdır” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...