Tgrt Haber
19 Temmuz 2021 13:24

Fransa'da gerilim tırmandı aşı merkezi ateşe verildi

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un hastane ve bakımevi çalışanlarına aşı zorunluluğu getireceğini bildirmesi üzerine isyan çıktı. Eylemlerde bir aşı merkezi ateşe verildi.

Fransa'da gerilim tırmandı aşı merkezi ateşe verildi
fransa,aşı,covid 19

Cumhurbaşkanı Macron, geçen hafta hastane ve bakımevi çalışanlarına aşı zorunluluğu getirileceğini, Kovid-19 sağlık kartı uygulamasının genişletileceğini duyurmuş, açıklamalardan sonra ülkenin birçok kentinde aşı zorunluluğu ve sağlık kartı uygulaması karşıtı gösteriler düzenlenmişti. 

Protestolarda gerilim daha da arttı. France Bleu Pays Basque’ın haberine göre, pazar gecesi Bayonne'e bağlı Urrugne’deki aşı merkezinin çadırı kundaklandı. Acil müdahaleyle alevler çadırın tamamını sarmadan söndürüldü. Ardından yapılan incelemede çadırın etrafına benzin dökülerek yakıldığı ortaya çıktı.

Fransa'da gerilim tırmandı aşı merkezi ateşe verildiBayonne savcılığı, Bayonne polisinin incelemelerine dayanarak olayla ilgili kundaklamayla ilgili soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

Fransa genelinde binlerce aşı karşıtı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sağlık kartı ve sağlık çalışanlarının zorunlu aşılanması yönündeki açıklamalarının ardından başta başkent Paris olmak üzere, Perpignan, Marsilya, Montpellier, Annecy ve Rouen şehirlerinde sokağa indi. 

Fransa'da gerilim tırmandı aşı merkezi ateşe verildiÜlke genelindeki protestolara 16 bin kişinin katıldığı ifade edildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı Lyon'daki gösteriler de polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Toulouse şehrinde ise 2 kişi gözaltına alındı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...