Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Kasım 2021 15:33

Fransa'da çifte kabus: Bir yanda koronavirüs, şimdi de kuş gribi

Son günlerde koronavirüs vakalarının artmasıyla zor günler yaşayan Fransa şimdi de kuş gribi salgını ile uğraşıyor. Ülkede kümes hayvanlarının karantinaya alındığı bildirildi.

Fransa'da çifte kabus: Bir yanda koronavirüs, şimdi de kuş gribi
fransa,,koronavirüs,,kuş gribi,

Koronavirüs salgınında aşılama kampanyalarıyla birlikte vaka ve ölümleri kontrol altına alan Avrupa ülkeleri son günlerde bir kez daha zor günler yaşamaya başladı. Gevşetilen Kovid-19 önlemleri ve yayılmaya devam eden varyantlar hükümetleri yeniden önlem almaya zorlarken Fransa'da acil servislerde yer kalmadığı açıklandı.

Halk Sağlığı Kurumunun açıkladığı verilere göre ise son 24 saatte 47 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle virüse bağlı can kaybı sayısı 117 bin 849'a çıktı.

KÜMES HAYVANLARI KARANTİNAYA ALINDI

Bir yandan koronavirüs salgını ile baş etmeye çalışan Fransa’da yeni tehlikenin çanları çalmaya başladı. Ülkede kuş gribi alarmı en yüksek seviyeye çıkarılarak, kümes hayvanları karantinaya alındı.

Fransa’da resmi gazetede yayımlanan karara göre, kuş gribi alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı. Virüsle temastan kaçınmak için kümes hayvanlarının karantinaya alınması gerektiği belirtildi. Fransa Tarım Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Avrupa'da kuş gribi durumunun kötüleşmesi üzerine ülkede kuş gribi alarmını en yüksek seviyeye çıkarıldığı duyuruldu. Bakanlık, Avrupa'da geçtiğimiz ağustos ayından bu yana 130 kuş gribi vakasının tespit edildiği bildirildi.

Fransa’da geçtiğimiz yıl kuş gribi nedeniyle 3,5 milyon kümes hayvanı itlaf edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...