Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Aralık 2016 21:25

Fransa'da DEAŞ yanlısı siteye düzenli girişe iki yıl hapis cezası

Fransa'da terör örgütü DEAŞ'ın sitesine düzenli giriş yapan kişiye para ile iki yıl hapis cezası verildi.

Fransa'da DEAŞ yanlısı siteye düzenli girişe iki yıl hapis cezası
DAEŞ, Fransa,

Fransa'da terör örgütü DEAŞ yanlısı internet sitesine düzenli giriş yapan bir kişi, çıkartıldığı mahkemede, iki yıl hapis ve 30 bin avro para cezası ödemeye mahkum edildi.

"France Bleu" radyo kanalı, Tournon-sur-Rhône kasabasında yaşadığı belirtilen 32 yaşındaki kişinin, poliste daha önce hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan sabıkası olduğunu duyurdu.

Soyadı açıklanmayan ancak ilk isminin "İbrahim" olduğu belirtilen kişi, mahkemede yaptığı savunmada, "Suçsuz olduğunu" savundu ve "Sadece merak amacıyla DEAŞ sitesine girdiğini" kaydetti.

Savcılık ise bu kişinin evinde yapılan aramada, bilgisayarının ekranının ilk açıldığında DEAŞ fotoğrafının çıkması ve yine bilgisayarın şifresi olarak da Paris'te son terör saldırılarının tarihi olan "13 Kasım"ın kullanılmasını bu kişinin terör örgütü sempatisine ilişkin somut delil olarak, değerlendirilmesini istedi.

Paris'te 13 Kasım 2015'de altı farklı noktaya düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıların ardından, ülkede olağanüstü hal uygulaması ilan edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...