Tgrt Haber
27 Ekim 2021 08:54

Fransa’da İslam düşmanlığı: 7 camiyi daha kapatacaklar

Fransa'da İslam düşmanlığı günden güne artıyor. "Ayrılıkçı" yasanın kabul edilmesiyle Müslümanların hayatlarına müdahaleye yol açmasıyla eleştirilen Paris yönetimi bu yılın sonuna kadar 7 cami ve derneğin daha "radikal İslamcılığı" savunduğu gerekçesiyle kapatacak.

Fransa’da İslam düşmanlığı: 7 camiyi daha kapatacaklar
fransa,,cami,,islam düşmanlığı,

Fransa'da yıl sonuna kadar 7 cami ve dernek daha kapatılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Allonnes kentindeki bir caminin "radikal İslam'ı" savunduğu gerekçesiyle 6 aylığına kapatılması kararından memnun olduğunu aktardı.

Cami yöneticilerinin banka hesaplarına da el konulduğunu belirten Darmanin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un göreve başlamasından bu yana 13 derneğin kapatıldığı bilgisini paylaştı.

7 CAMİ VE DERNEK DAHA KAPATILACAK

Yıl sonuna kadar 7 cami ve derneğin daha "radikal İslamcılığı" savunduğu ve "nefreti" yaydığı gerekçesiyle kapatılacağını belirten Darmanin, ülkedeki 2 bin 500 camiden 92'sine yapılan denetlemelerin sonucunda 21'inin kapatıldığını ifade etti. Darmanin, Eylül 2020'den bu yana 36 bin yabancının, kamu düzenini tehdit ettiği gerekçesiyle oturum izinlerinin iptal edildiğini kaydetti.

Bugüne kadar Fransa'da Müslümanlara ait birçok dernek çeşitli gerekçelerle feshedilmişti.

Allonnes'da 300 kişilik cemaate sahip caminin "radikal İslam'ı savunduğu" gerekçesiyle 6 ay kapatıldığını ifade eden Sarthe Valiliğinden 25 Ekim'de yapılan açıklamada, caminin yöneticilerinin ülkede düzenlenen terör saldırılarını meşrulaştırdığı öne sürülmüştü.

Ağustosta "ayrılıkçı" yasayı kabul eden Paris yönetimi, Müslümanların hayatına müdahale ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor. Kamu hizmetinde tarafsızlık ve cumhuriyet prensiplerine uygunluk, çok eşlilik ve zorla evlendirme, uzaktan eğitimin kısıtlanması, özel okulların durumunun gözden geçirilmesi, derneklerin hem faaliyet hem finansal anlamda denetlenebilir olması yasa ile ele alınan başlıca konular arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...