Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ocak 2022 00:19

Fransa’da kadınlar başörtü yasağını protesto etti

Fransa’da kadınlar müsabakalarda başörtü yasağını senatonun önünde futbol oynayarak protesto etti.

Fransa’da kadınlar başörtü yasağını protesto etti
fransa,,futbol,,başörtü,,yasağı,

Fransa’da spor müsabakalarında başörtüsüne yasak getirilmesi büyük tepki çekerken bir grup kadın kararı protesto etmek için senato önünde toplandı. Protestoda “Herkes için futbol”, “Devlet istemese de biz futbol oynayacağız” sloganları atılırken, sporcu kadınlar senatonun bulunduğu Lüksemburg Bahçesi'nde futbol maçı oynadı.

“MİLİTAN DEĞİL FUTBOL AŞIKLARIYIZ”

Kadın futbolculardan oluşan Les Hijabeuses (Başörtülüler) Kolektifinin Başkanı Founé Diawara, "Bütün bunlar büyük bir adaletsizlik gibi geliyor. Dışlanmışlık hissi var ve bu derinden hissettiğimiz bir şey. Bizi dışlıyorlar, oysa futbolun ve sporun temel değerleri birleşmek ve bir araya gelmek. Biz sadece futbol oynamak istiyoruz. Başörtüsü taraftarı militanlar değil, futbol aşıklarıyız" dedi.

ULUSAL MECLİSDE ONAYLANMASI BEKLENİYOR

Fransız Senatosu, 18 Ocak’ta spor organizasyonları tarafından düzenlenen etkinliklere ve yarışmalara katılmak için "göze çarpan dini semboller giymenin yasak olduğunu" belirten yasa teklifini kabul etmişti. Yasanın yürürlüğe girmesi için Ulusal Meclis tarafından da onaylanması bekleniyor.

Fransa’da kadınlar başörtü yasağını protesto etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...