Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2020 15:11

Fransa'da lise öğrencileri Kovid-19 protestolarını sürdürüyor

Fransa'da ülke genelinde öğretmenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle greve giderken, başkent Paris’te bazı liselerde öğrenciler salgına rağmen eğitimin yetersiz önlemler altında sürmesini protesto etti.

Fransa'da lise öğrencileri Kovid-19 protestolarını sürdürüyor
fransa,

Paris Eğitim Müdürlüğü, kent genelinde 5 lisede öğrencilerin okulların girişinde barikat kurduğunu, polisin blokaj girişimlerini engellediğini bildirdi.

Kentte daha önce de polisle öğrencilerin çatıştığı Colbert Lisesi ile Brassens Lisesi öğrencileri, oturma eylemi düzenlerken, polis dağılmamakta direnen öğrencilere göz yaşartıcı gaz ve coplarla müdahale etti.

Öğrenciler, hızla artan Kovid-19 vakalarına rağmen yeterli önlem alınmadan ve sınıf mevcudiyetleri azaltılmadan eğitimin sürdürülmesine tepki gösteriyor.

Ülke genelinde, 5 eğitim sendikasının çağrısıyla bugün çok sayıda öğretmen de grevde bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda maske ve dezenfektan harici tedbir almadığını savunan sendikalar, sınıf mevcutlarının yarıya düşürülmesi, yüz yüze ve uzaktan eğitimin dönüşümlü yapılmasını istiyor.

Fransa’da Kovid-19 salgını nedeniyle bir hafta önce tam gün sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınmasına rağmen okullarda eğitime devam edilmesi kararlaştırılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...