Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 18:30

Fransa'da Macron aşı olmayanları uyardı! Birkaç dakika içinde sistem çöktü

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, koronavirüsle mücadelede aşı olmayanlara kısıtlama getirileceğini açıklamasından sonra aşı randevu sistemi çöktü. 1 milyondan fazla kişi ‘kısıtlama’ kelimesini duyunca sisteme hücum etti.

Fransa'da Macron aşı olmayanları uyardı! Birkaç dakika içinde sistem çöktü
Fransa,Aşı,Macron,Kovid-19

Sputnik haberine göre, Delta ve Delta plus varyantı ile birlikte Fransa yeni bir koronavirüs dalgasıyla karşı karşıya. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülke genelinin salgından etkilenmemesi için aşı olma çağrısını yineledi. 

Macron, aşı olanların sayısının az olmasından endişe duyduğunu ve artık aşı olmayanlara ‘kısıtlama’ uygulanacağının sinyalini verdi.

SİSTEM YOĞUNLUKTAN ÇÖKTÜ

Macron’un açıklamasından sonra, ay başında aşılanma oranı düşen ülkede vatandaşlar, aşı randevusu oluşturma sistemi Doctolib'a akın etti. Doctolib'ın aplikasyonu ve web sitesinin yoğunluk nedeniyle çöktüğü ve vatandaşların randevu alabilmek için uzun süre ekran başında bekledikleri belirtildi.

BİRKAÇ DAKİKA İÇİNDE 7.5 MİLYON BAĞLANTI

Doctolib’in başında bulunan Stanislas Niox-Chateau, "Sadece birkaç dakika içinde 7.5 milyon bağlantı gerçekleşti. Bu en çok aşı randevusu alınan 11 Mayıs’taki rekorun iki katı” açıklaması yaptı. Chateau, 1.3 milyon Fransızın randevu aldığını söyledi

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...