Tgrt Haber
07 Ocak 2015 12:20

Fransa'da mizah dergisine saldırı, 12 ölü

Fransa'nın başkenti Paris'te haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun binasına düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi öldü.

Fransa'da mizah dergisine saldırı, 12 ölü
fransa, paris, mizah dergisi, silahlı saldırı, son dakika,

Fransa'nın başkenti Paris'teki haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo gazetesinin binasına silahlı saldırı düzenlendi.
Fransa'da mizah dergisine saldırı, 12 ölü
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,  Charlie Hebdo'ya düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişinin öldüğünü bildirdi. Fransız televizyon kanalı iTele, Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine, 3 kişinin silahlı saldırıda bulunduğunu bildirdi. Televizyonun haberine göre, yüzü maskeli 3 kişi Kalaşnikof tipi silahlarla gazetenin merkezine girerek rastgele ateş açtı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'un de olay yerine hareket ettiği kaydedildi.
Yararlananlar arasında bir polis memuru ve binanın önünde bulunan yayaların da olduğu ilk gelen bilgiler arasında yer alıyor.  Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo iki yıl önce, Hz. Muhammed'le ilgili karikatürler yayınlamış ve söz konusu karikatürler dünya çapında büyük tepkiye neden olmuştı. Karikatüre gösterilen tepki nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...