Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 09:02

Fransa'da Müslümanları hedef alan 'ayrılıkçılık'' yasası onaylandı

Fransa'da Müslümanları hedef aldığı gerekçesiyle eleştirilen "ayrılıkçılık" yasa tasarısı olarak adlandırılan "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" adlı yasa tasarısı Ulusal Meclis'te yeniden onaylandı.

Fransa'da Müslümanları hedef alan 'ayrılıkçılık'' yasası onaylandı
fransa,yasa,müslümanlar

Fransa'da Müslümanları hedef aldığı gerekçesiyle tartışmalara konu olan ''ayrılıkçılık'' yasa tasarısı geçtiğimiz haftalarda yeniden gündeme gelmişti. Son olarak ise "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" olarak adlandırılan yasa tasarısı Ulusal Meclis'e ikinci kez onaylamaya sunuldu. 

Tasarıya Fransa'da Kamu hizmetinin tarafsızlığını, aile eğitimi denetimini ve ibadethane kaynaklarının şeffaflığı gibi yeni maddeler eklenerek yapılan yeni oylamada, 23 kabul, 14 ret ve iki çekimser oyla kabul edildi.

Yasa tasarısı, 21 Temmuz'da yeniden Senato'da oylamaya sunulması beklenirken, ayrılıkçılık yasa tasarısına ikinci kez yeşil ışık yakılmış oldu.

DÜĞÜNLERDE KÜLTÜREL DANS BİLE YASAKLANABİLİR

Demokrat Parti (MoDem) ve Yürüyen Cumhuriyet (LREM) Partisi tarafından tartışmalı yasa tasarısına "başörtülü seçim görevlilerinin yasaklaması" yönünde madde eklenmesi önerilmişti. Meclis tarafından reddedilen bu önerinin yanı sıra "düğünlerde kültürel dans ve yabancı bayrakların" yasaklanması da teklif edilmişti.

Öte yandan söz konusu yasa tasarı ilk olarak 16 Şubat'ta Ulusal Meclis'te kabul edilmiş, Müslümanlara yönelik bir çok yeni madde eklenerek 13 Nisan'da Meclis'te onaylanmıştı. 28 Haziran'da ise yasa tasarısı Ulusal Meclis'te ikinci kez görüşülmeye başlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...