Tgrt Haber
09 Ocak 2015 17:11

Fransa'da nefes kesen operasyon, dumanlar yükseldi

Fransız polisi ile saldırganlar arasında otobanda başlayan kovalamaca bir matbaa binasında bitti. Rehine pazarlığı yapan saldırganlara operasyonun başladığı ifade ediliyor.

Fransa'da nefes kesen operasyon, dumanlar yükseldi
fransa, charlie hedbo, saldırı,

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin, Paris'in kuzeydoğusundaki Dammartin-en-Goele yakınlarında bir matbaa binasında kıstırıldı. Matbaadan saatler sonra silah seleri geliyor ve dumanlar yükseliyor. Bunlar da operasyonun başladığına işaret olarak görülüyor. Şüphelilerin kıstırılmadan önce gasp ettikleri bir araçla Belçika'ya doğru kaçmaya çalıştıkları gelen bilgiler arasında. Charlie Hebdo saldırısını düzenlediğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin aynı bölgede Peugeot marka bir aracı gasp ettikleri öne sürüldü. Bazı televizyon kanalları polisle şüpheliler arasında otobandaki kovalamacayı canlı olarak verdi. Şüphelilerin günün erken saatlerinde bir araba çaldıktan sonra Paris'in kuzeyindeki 'National 2' otoyolunda polis takibine yakalandıkları ve çatışma çıktığı bildirilmişti. RTL radyosu, şimdiye kadar en az iki kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 20 yaralı olduğunu bildirmişti. Fransız basınında ise şüphelilerin iki kişiyi öldürdüğüne dair haberler geçilmişti. Ancak Paris Savcılığı ve İçişleri Bakanlığı yaptıkları açıklamalarda ölü ya da yaralı olduğu iddialarını yalanladı. Paris'in kuzeydoğusundaki Dammartin-en- Goele kasabasında şüpheliler, bir kadının otomobilini gasp etti. Gasp olayı sonrası bir matbaaya giren şüpheliler, matbaa yöneticisini rehin aldı. Kaynaklar rehinenin kadın olduğunu belirtiyor. Bir matbaada kıstırılan saldırganlarla polisin şu sıralar rehine pazarlığına başladığı belirtildi. Müzakerecilerin zanlılarla irtibat kurduğu ve zanlıların 'teslim olmayacaklarını ve şehit olacaklarını' söyledikleri bildirildi. Bölgede operasyon hazırlığı yapılıyor. Hakim çatılara keskin nişancılar yerleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...