Tgrt Haber
14 Kasım 2021 14:16

Fransa'da okul kapattıran yeni Covid-19 mutasyonu

Fransa'nın Bretonya bölgesindeki bir okulda B.1.640 kod adlı yeni bir varyant tespit edildi. Afrika'dan geldiği sanılan varyantın Birleşik Krallık, İsviçre, İskoçya ve İtalya'da da görüldü.

Fransa'da okul kapattıran yeni Covid-19 mutasyonu
fransa,varyant,koronavirüs,covid-19

Fransa'nın Bretonya bölgesindeki bir okulda geçtiğimiz ay yeni bir varyant tespit edildi. B.1.X ya da B.1.640 adı verilen varyant nedeniyle okulda 24 kişi Covid-19'a yakalandı. Yeni varyantın daha önceki virüslerde olmadığı ortaya çıktı.

Bilim insanları, yeni varyanttaki başak proteininde daha önce bilinmeyen değişiklikler gözledi. Okulda vakaların tespit edilmesiyle beraber okulun yarısı kapandı. Le Telegramme'ın haberine göre, mutasyon kontrol altında tutuluyor ve dikkatle takip ediliyor.

BİRKAÇ ÜLKEDE DAHA GÖRÜLDÜ

Fransa'da okul kapattıran varyantın Birleşik Krallık, İsviçre, İskoçya ve İtalya'da da tespit edildiği bildirildi. Bilim insanı Profesör Cyrille Cohen, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Diğer varyantların aksine bu virüsteki başak proteini yani virüsün insan hücrelerine tutunmasını sağlayan uzantıda bazı eksiklikler var. Fakat bunun virüsü daha mı bulaşıcı yoksa daha az mı bulaşıcı yapacağına dair bir bilgi henüz yok.''

Bu varyantın Afrika'dan geldiğine inanan bilim insanları, "Eğer aşıyı bütün dünyaya yaymazsak, virüs çoğalacak ve yeni varyantlarla karşımıza çıkacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...