Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2014 13:51

Fransa'da sol ittifak içinde çatlak

Fransa'nın Nantes kenti havalimanına karşı çıkanların eylemi Sosyalist ve Yeşil Parti’nin arasını açtı.

Fransa'da sol ittifak içinde çatlak
Fransa'da sol ittifak içinde çatlak, fransa'da görüş ayrlığı, siyasette çatlak,

Fransa'nın Nantes kentinde yeni havalimanına karşı çıkanların eylemi, yerel seçimlere bir ay kala sol ittifak içinde çatlak oluşturdu. Eylemcilere, koalisyonun küçük ortağı Yeşil Parti’nin destek vermesi, Sosyalist Parti’nin tepkisine yol açtı. Hükümetin konuttan sorumlu bakanı Yeşil Parti üyesi Cecile Duflot’nun, eylemcilere destek vermesini, Başbakan Jean-Marc Ayrault eleştirdi. "Yeşil Parti artık belirsizlikten kurtulmalı" diyen Ayrault, "Hukuk devletinde bu tür şiddet olayları kabul edilemez" ifadesini kullandı. Yeşil Parti’nin çok sayıda temsilcisi Nantes’taki gösterilere katılıp, eyleme destek vermişti. Nantes'da yeni havalimanı projesine karşı çıkan eylemcilerin yaptığı gösteriye karışan aşırıcı grupların polisle çatışması sonucu, aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu altı kişi yaralanmıştı.
Şehir merkezinden, yeni havalimanı şantiyesine doğru yürüyen eylemcilerin arasına karışan grup, bölgedeki iş yerlerine zarar vererek, birçok mağazanın vitrin camlarını kırmıştı. Nantes sakinleri, Atlantik bölgesinde yapılacak yeni havalimanı inşaatının, "Verimli tarım arazilerine zarar vereceğini ve ekolojik dengeyi bozacağını" düşünüyor. Şehirdeki eski havalimanının yıkılarak Loire Atlantique bölgesinde, Notre-Dame-des-Landes isimli yeni bir havalimanı yapılması planlıyor. Yeni havalimanı projesi için 2 bin hektardan fazla tarım alanı ve ormanlık alanın şantiyeye çevrileceği ifade ediliyor. Nantes, daha önce de projeyi durdurmak isteyen göstericilerin eylemlerine sahne olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...