Tgrt Haber
08 Aralık 2018 13:06

Fransa'da son durum

Tüm dünya Fransa'nın başkenti Paris'teki Sarı Yeleklilere kilitlendi. Hükümeti protestoya başlayan göstericiler ile polis arasında gergin dakikalar yaşandı.

Fransa'da son durum
fransa,paris,biber gazı,sarı yelekliler

Sarı Yelekliler bugün büyük bir eyleme daha başladı Olası bir sivil darbeden korkan hükümet, 89 bin kişilik güvenlik gücü ve zırhlı araçlarla olağanüstü önlemler aldı. Metrolar, Eyfel Kulesi, müze, market ve restoranlar kapatıldı. 

Fransız yetkililer, geçen hafta düzenlenen protestolarda dükkanların yağmalanması, camların kırılması, araçların ve bazı binaların ateşe verilmesi gibi şiddet olaylarının tekrarlanmasından endişe duyduğu için geniş güvenlik önlemleri aldı.



ÜLKE GENELİNDE 700 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Fransa İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Lunez, ülke genelinde gözaltına alınan "sarı yelekli" sayısının 700'e yükseldiğini açıkladı. France 2 televizyon kanalına konuşan Lunez, ülke genelinde 31 bin kişinin gösterilere katıldığını duyurdu. 

PARİS’TE GERGİNLİK ARTTI, POLİS SON KEZ UYARDI
Şanzelize Caddesi'nde toplanan "sarı yelekliler" ile polis arasındaki gerginlik tırmanıyor.
Gösterilere biber gazı ve ses bombasıyla müdahale etmeye devam eden polis, Champs-Elysees Caddesi'nden çıkışlarına izin vermediği eylemcilere yönelik anons yaparak, "Son kez uyarıyoruz. İtidal çağrısında bulunuyoruz" dedi.

SERT MÜDAHALE AN MESELESİ 
"Macron istifa" sloganları atan eylemciler, polisin ara sokakları kapatması nedeniyle Champs-Elysees Caddesi'nde sıkışmış durumda. Göstericiler paris sokaklarını ateşe verdi.



PARİS'TE PROTESTOCULARA POLİS İŞKENCESİ
Fransız polisi sarı yeleklilere orantısız güç kullanmaya başladı. Biber gazının ardından göstericiler yerlerde gözaltına alındı.

Fransa'da son durum

Fransız polisi ve sarı yelekliler karşı karşıya geldi. Polis göstericilere copla müdahale etti.

Fransa'da son durum

Fransa'da son durum

SARI YELEKLİLER BELÇİKA VE HOLLANDA'DA DA PROTESTOLARA BAŞLADI
Belçika'nın başkenti Brüksel'de gösteri düzenleyen yüzlerce "sarı yelekli", Avrupa Birliği (AB) kurumlarına doğru yürümeye başladı.

Belçika'da Sarı Yeleklilere Yerde Gözaltı
AB Konseyi binası yakınlarında "sarı yelekliler" ve polis karşı karşıya geldi. Gösteriler başlamadan önce Brüksel polisi, 50 kişiyi gözaltına almıştı. Polis ile sarı yelekliler arasında çıkan gerginlikte gözaltına alınan protestocu sayısı 100'ü geçti.

Meydandaki gösterilerde polis protestoculara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti



Hollanda'da "sarı yelekliler" sokaklara döküldü. Göstericiler protestoların yapılacağı meydana doğru yürümeye başladı. Sarı yelekliler yoğunluklu olarak Lahey, Amsterdam ve Rotterdam kentlerinde toplanarak hükümetin istifasını istedi. 

SARI YELEKLİLER DÖRDÜNCÜ PERDEYİ ARALIYOR
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un vergilendirme sisteminde değişiklik sözü vermesi ve protestocuların 'bardağı taşıran son damla' dediği akaryakıt zamlarını geri alması Sarı Yelekliler'in öfkesini dindirmeye yeterli olmadı. 'Dördüncü Perde' adı altında bugün düzenlenecek protestolar öncesi ülke genelinde 89 bin güvenlik görevlisi alarma geçti.

Paris'i ise 8 bin polis ile 12 zırhlı araç koruyor. Eylemciler, Paris'in sembolleri arasında yer alan Şanzeliz Caddesi'ne gelmeye başladı. Polis, göstericilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmesine izin veriyor.

POLİSTEN BİBER GAZLI MÜDAHALE
Üst araması sırasında bazı sarı yelekliler ile polis arasında gerginlik çıktı. Polisler göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...