Tgrt Haber
13 May 2014 11:12

Fransa'da Suriye'ye savaşa giden gençlere operasyon

Fransa'nın Strasbourg kentinde polisinin düzenlediği operasyonda, Suriye'ye savaşa gittiği tahmin edilen 20'li yaşlarda 6 gencin yakalandığı bildirildi.

Fransa'da Suriye'ye savaşa giden gençlere operasyon
fransa, strasbourg, suriye

Fransa'da, Suriye'ye savaşa giden bir grup genç yakalandı. İçişleri Bakanlığı, polisinin sabah saatlerinde Strasbourg kentinde düzenlediği operasyonda, Suriye'ye savaşa gittiği tahmin edilen 20'li yaşlarda 6 gencin yakalandığını duyurdu. Gençlerin, geçen yıl Beşşar Esed rejimine karşı savaşmak için Suriye'ye gittiği ve yıl sonunda Fransa'ya geri döndüğü tahmin ediliyor. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bir süredir Fransa'nın başını ağrıtan Suriye'ye savaşa giden gençler konusunda geçen ay hükümete eylem planı sunmuştu. Eylem planında, çocuklarının yurt dışına savaşmak için gitmelerinden şüphelenen aileler için acil irtibat bürosu kurulması ve sanal ortamda e-posta ve veri takibi yapılması gibi önlemler yer alıyor. Suriye'de esir düşen ve 19 Nisan'da serbest bırakılan 4 Fransız gazetecinin, kendilerini kaçıranların "iyi derece Fransızca" konuştuğunu söylemesi, hükümeti savaşmaya giden gençler konusunda yeni adımlar atmaya zorlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...