Tgrt Haber
01 Nisan 2014 09:03

Fransa'da Valls yeni hükümeti kuracak

Fransa'da yerel seçimlerin ikinci turunun yapılmasının ardından İçişleri Bakanı Manuel Valls Başbakan olarak atandı.

Fransa'da Valls yeni hükümeti kuracak
Manuel Valls Başbakan olarak atandı,fransa'da seçim,yeni hükümet

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın İçişleri Bakanı Manuel Valls'i yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiği bildirildi. Hollande, Fransa televizyonlarında canlı yayınlanan halka sesleniş konuşmasında, Jean-Marc Ayrault hükümetinin istifasını kabul ettiğini belirterek, "Manuel Valls'ı hükümeti kurmakla görevlendirdim. Bu nitelikleri taşıdığını düşünüyorum. Bu bir 'mücadele' hükümeti olacak" dedi. Hollande seçimde halkın mesajını aldığını belirten Hollande, "Memnuniyetsizliğininizi dile getirdiniz. Mesajı kişisel olarak alıyorum. Bu durumda Fransa'nın yenilenmesi kaçınılmazdır" ifadesini kullandı.  Jean-Marc Ayrault önemli reformlara imza attığını hatırlatan Hollande, sosyal adaletin sağlanması için Valls'a hükümet kurma görevini verdiğini, yeni yönetimin vergileri azaltarak halkın alım gücünün artıracağını ifade etti.
Cumhuriyetin ortak değerleri olduğunu vurgulayan Hollande, adalet anlamında zor günlerden geçen Fransa'da herhangi bir ayrımcılığın söz konusu olmayacağını sözlerine ekledi. Hollande'ın, Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'a Başbakanlık koltuğunu teklif ettiği ancak Le Drian'ın, İçişleri Bakanı Manuel Valls'e destek olmak için teklifi kabul etmediği belirtilmişti. Hollande, sabah saatlerinde Başbakan Jean-Marc Ayrault ve İçişleri Bakanı Valls ile ayrı ayrı görüşmüştü.  
Dün ikinci turu tamamlanan belediye seçimlerinde, iktidardaki Sosyalist Parti (PS) yüzde 42, muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) yüzde 49 oy almıştı. Seçimlerde yenilgi alan hükümetin, kabine değişikliğine gitmesi gündeme gelmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...