Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2016 18:36

Fransa’da yeni kuş gribi vakaları

Fransa'nın güneyinde ördek ve tavuk yetiştirilen iki çiftlikte kuş gribi vakası tespit edildi.

Fransa’da yeni kuş gribi vakaları
fransa, kuş gribi,

Fransa’nın güneyinde iki çiftlikte kuş gribi vakası tespit edildi.

Tarım Bakanlığı, kuş gribi vakalarından ilkinin, Toulouse kenti yakınlarındaki Lafitte-Vigordane kasabasında yaklaşık 10 bin tavuk ve 7 bin ördek yetiştirilen bir çiftlikte tespit edildiğini açıkladı.

İkinci kuş gribi vakası ise Pirene Atlantik bölgesi yakınlarındaki Orin kasabasında bin 280 ördeğin yetiştirildiği bir çiftlikte görüldü.

Fransa’da 2007 yılından bu yana görülmeyen kuş gribi, kasım ayı sonunda ilk kez Dordogne bölgesinde tespit edilmişti. Tarım Bakanlığı, kuş gribi virüsünün yeniden ortaya çıktığı 69 çiftliğin bulunduğu sekiz bölgeyi, "tahditli alan" ilan etmişti.

Kuş gribi vakalarının yeniden ortaya çıkmasının ardından dünyanın en büyük kaz ciğeri ithalatçısı Japonya da içinde olmak üzere yaklaşık 20 ülke, Fransa’dan kümes hayvanı ve ürünü satın alınmasına kısıtlama getirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...