Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2015 15:35

Fransa'daki Müslüman liderlerden birlik çağrısı

Fransa’daki Müslüman toplumu liderleri islamofobinin artma riskine karşı birlik çağrısında bulundu.

Fransa'daki Müslüman liderlerden birlik çağrısı
Fransa, Müslüman liderler,

Ülkedeki Müslümanlar Birliği Başkanı Nebil Ennasri, Paris'teki saldırılardan sonra toplumu şüphe ve belirsizliğe sürükleyen olağanüstü ve tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalındığı uyarısında bulunarak bunu atlatmak için birlik olunması gerektiğini vurguladı.
Nebil Ennasri Fransız yetkililerin, Müslümanlara yönelik olası tepkilere karşı tedbir almasının önemine işaret etti.
"Charlie Hebdo" dergisine saldırının Fransa’da son 50 yıldır düzenlenen en kanlı saldırı olduğunu hatırlatan Ennasri, bununla yıllardır siyaset ve medya aracılığıyla ülkede ağır basan karmaşanın daha da büyüyebileceği ve Müslümanların tekrar hedef haline gelebileceği değerlendirmesinde bulundu.
Paris'teki Avrupa Beşeri Bilimler Enstitüsü Başkanı ve Fransa İslami Örgütler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmed Caballah ise Fransa'daki tüm Müslümanları aynı çatı altında toplamak gerektiğini ifade etti.
Yıllardır Müslümanların taleplerini somutlaştıracak, onların sesi olacak genel İslami bir komitenin gerekliliğinin hissedildiğini dile getiren Caballah, bu bağlamda 25 yıldır "Fransa Müslüman Konseyi" gibi bir çok girişimde bulunulduğunu ancak bu projenin de tüm Müslümanların güvenini ve onayını alamadığını vurguladı.
Fransız siyasetinin bir İslam komitesinin doğuşuna yardım etmediğini belirten Caballah, demokratik şekilde tüm Müslümanları temsil eden bir komitenin kurulması konusuna siyasilerin çıkarları ve Mağrip ülkeleriyle ilişkiler doğrultusunda yaklaştığına dikkati çekti.
Projenin hayata geçirilmesine gençlerin büyük katkıda bulunabileceğine vurgu yapan Caballah, Müslüman gençlerin çoğunun ılımlı olduğunu söyledi ancak bazılarının terör gruplarına katılmasının önlenmesi için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğine işaret etti.
Caballah, Müslümanları aynı çatı altında toplayacak kapsayıcı bir projenin olmaması halinde islamofobinin artacağı uyarısında bulundu.
Müslüman toplumuna ve değerlerine saygı duyulması ve Müslümanların etkili vatandaşlar olması gerektiğini ifade eden Caballah, bu şekilde ırkçılık ve islamofobinin önlenebileceğini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...