Tgrt Haber
20 Haziran 2022 14:10 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 15:02

Kavurucu sıcak için alarm verilen Fransa'yı fırtına vurdu: 1 ölü, 5 yaralı

Kavurucu sıcaklar için Fransa'nın 12 bölgesinde kırmızı alarm verilen ülkede Normandiya kıyılarını fırtına vurdu. Kıyı şeridini vuran fırtınada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kavurucu sıcak için alarm verilen Fransa'yı fırtına vurdu: 1 ölü, 5 yaralı
Fransa,Fırtına

Hava sıcaklığının Avrupa'yı kavurduğu bu günlerde Fransa'da 12 bölgede kırmızı alarm verildi. Ülkede öğle saatlerinde vatandaşlara sokağa çıkılmamasına dair uyarılar verilirken uyarılar yapılırken Normandiya bölgesinde bulunan Calvados kentini fırtına vurdu.

FIRTINADA ARKALARINA BAKMADAN KAÇTILAR

Fırtınanın vurduğu bölgede 30 derece olan hava sıcaklığı birkaç dakika içinde yaklaşık 15 derece düştü. Şiddetli rüzgarlar, Deauville, Villers-sur-Mer, Ouistreham ve Trouville sahil beldelerinde etkili olurken, sahil kesiminde bulunan halk panikle bölgeden kaçtı. Şiddetli rüzgarlar nedeniyle, 1 sörfçü hayatını kaybederken, 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

1 KİŞİYİ ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Villers-sur-Mer Belediye Başkanı Thierry Granturco, ölü ve yaralı sayısını doğrulayarak, bazı evlerde hasar meydana geldiğini ifade etti. Yetkililer ayrıca, Deauville kıyılarında kaybolan bir kişiyi aramak için aram-kurtarma ekibi ve bir helikopter gönderildiğini belirtti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...