Tgrt Haber
15 Aralık 2015 18:57

Fransız bakanın oğlu gözaltına alındı

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius'un oğlu Thomas'ın sahtekarlık, dolandırıcılık ve kara para aklamak suçlarından gözaltına alındığı bildirildi.

Fransız bakanın oğlu gözaltına alındı
fransız, kanal,

BFM kanalı, Fabius'un avukatının müvekkilinin gözaltına alınmasını teyit ettiğini ancak daha fazla bilgi vermediğini duyurdu.

Uzun zamandır başı yargıyla dertte olan ve mali polisin peşinde olduğu Thomes Fabius, 2012 yılında Paris'teki 7 milyon avro tutarındaki bir binanın satışında usulsüzlük yapmak ve vergi kaçırmakla suçlanıyor.

Mali polis, 2013 yılında Thomas Fabius'un şüpheli banka hesaplarıyla ilgili ön soruşturma başlatmıştı.

Fransız basını, ekim ayında Thomas Fabius'un ABD'de de karşılıksız çek yazmakla suçlandığını yazmıştı.

Haftalık Le Point dergisi, Fransız bakanın oğlunun ABD'deki kumarhanelere önemi miktarda kumar borcu olduğunu ve yazdığı karşılıksız çekler yüzünden ABD yargısı tarafından hakkında tutuklama kararı çıkartılabileceğini gündeme getirmişti. Dergi, Thomas Fabius'un Nevada'daki üç kumarhaneye 3 milyon dolar civarında borcu olduğunu iddia etmişti.

Bakan oğlunun kumara olan düşkünlüğünün Fransa'da da yakından bilindiğini kaydeden dergi, Thomas Fabius'un Monte Carlo'daki kumarhaneye de 2012 yılında 1,9 milyon avro borçlandığını öne sürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...