Tgrt Haber
26 Nisan 2014 20:41

Fransız gazetecilerden tepki

Fransa Savunma Bakanlığı, Suriye'de geçen hafta serbest bırakılan dört gazeteciyle ilgili fidye ödendiği yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Fransız gazetecilerden tepki
Fransa Savunma Bakanlığı, suriye, gazeteciler, fidye ödemesi, Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin, Gazeteler haberleri, Gazeteler,

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Alman Focus dergisinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Fransız devletinin, gazetecilerin serbest bırakılması için kesinlikle bir fidye ödemediği" bildirildi. Gazetecilerin uzun süren müzakerelerin ardından serbest bırakılmasının sağlandığı aktarılan açıklamada, bunun koşulları hakkında ayrıntıya girilmedi. Suriye'de yaklaşık 10 ay önce kaçırılan ve 18 Nisan'da Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırından Türkiye'ye giriş yapan 4 Fransız gazeteci, daha sonra Fransa Hava Kuvvetlerine ait uçakla Paris'teki Evry Havalimanı'na getirilmişti. Gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38), Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınırdan askeri yetkililer tarafından teslim alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...