Tgrt Haber
07 Ocak 2015 16:56

Fransız imam yardıma koştu, 'İslam bu değil'

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 12 kişinin öldüğü dergi katliamının ardından Fransız imam Hassen Chalghoumi açıklamalarda bulundu. Olay yerinin yakınlarındaki Drancy Camii'nin imamı Hassen Chalghoum çok sinirli olduğunu, saldırıyı yapanların barbar olduklarını, İslam'ın bu olmadığını söyledi.

Fransız imam yardıma koştu, 'İslam bu değil'
fransa, saldırı, karikatür,

Chalghoumi "Fazlasıyla sinirliyim. Bunlar suçlular, barbarlar. Ruhlarını şeytana satmışlar. Bu özgürlük değil. Bu İslam değil ve umarım Fransa bu olayın sonunda birleşir" dedi. Fransa'daki Müslümanlar, mizah dergisi Charlie Hebdo'yu hedef alan terör eylemini sert şekilde kınadı.Başkent Paris'in Drancy bölgesinde faaliyet gösteren Müslüman Kültür Derneği Başkanı Hassen Chalghoumi, bu barbarca saldırının Fransa'daki Müslüman topluma kesinlikle mal edilemeyeceğini söyledi. Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yükselen İslam karşıtlığının, bu saldırıyla birlikte daha da kuvvet kazanacağından endişe ettiğini söyleyen Chalghoumi, "Birileri Peygamber adına saldırı yaptıklarını söylüyorlar. Af ve müsamaha peygamberi adına mı?" diye sordu. Fransa Müslüman Türkler Koordinasyon Komitesi Başkanı Ahmet Oğraş ise ülkedeki Müslümanlara çağrı yaparak, kendilerini mahallelerinde ve okullarda herkese anlatmalarını istedi. Oğraş, "Kendilerini ifade etmezlerse başkaları onları ifade ediyorlar maalesef." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...