Tgrt Haber
26 Haziran 2021 09:08

Tecavüzcü kocasını öldüren Fransız kadına tahliye kararı

Son günlerde gözler Fransa'da önce üvey babası sonra da kocasıyken kendisi cinsel şiddet uygulayan kişiyi Valerie Bacot'ın davasındaydı. Bacot, tahliye edildi.

Tecavüzcü kocasını öldüren Fransız kadına tahliye kararı
fransa,dava

Fransız medyasının yanı sıra birçok ülke vatandaşının da takip ettiği davada karar verildi. Önce üvey babası sonra da kocasıyken kendisine yıllarca cinsel şiddet uygulayan kişiyi öldüren Valerie Bacot serbest bırakıldı. Mahkeme, 5 günlük yargılamanın ardından 4 yıl hapis cezasına çarptırdığı Bacot’ın, 1 yılını tutuklu geçirmesini göz önünde bulundurarak, 3 yıl tedavi görme şartı ile serbest kalmasına karar verdi.

Alkışlarla mahkemeden uğurlanan Bacot, şunları söyledi:

"Mahkemeye ve destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Tüm kadınlar ve mağdurlar için şimdi yeni bir mücadele başlıyor. Zihinsel ve fiziksel olarak rahatladım." 

Bacot davası, ülkede kadına şiddetle mücadele açısından emsal olarak nitelendiriliyor. Bacot'un yaşadıkları Fransa’yı ayağa kaldırırken, serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasında 600 bin imza toplanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Bacot, 12 yaşından bu yana üvey babası Daniel Polette'in tacizlerine maruz kaldığını, daha sonra da kendisini evliliğe zorladığını öne sürmüştü. Polette'i 2016'da vurarak öldürdüğünü itiraf eden Bacot, cesedi çocuklarının yardımı ile sakladığını da açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...