Tgrt Haber
13 Kasım 2021 11:43

Fransız siyasetçi Julien Odoul'dan çarpıcı itiraf: Donarak ölmelerinde sakınca yok

Fransız siyasetçi Julien Odoul, Belarus'tan Avrupa'ya geçmek isteyenler için skandal ifadelere imza attı. Odoul göçmenler için "Donarak ölmelerinde sakınca yok" dedi.

Fransız siyasetçi Julien Odoul'dan çarpıcı itiraf: Donarak ölmelerinde sakınca yok
belarus,polonya,mülteci,göçmen,fransa,julien odoul

Fransız siyasetçi Julien Odoul, Belarus'tan Avrupa'ya geçmek isteyenlerin "donarak ölmelerinde" sakınca görmedi.

Fransız eski manken ve politikacı Julien Odoul, Belarus-Polonya göçmen krizine ilişkin BFM TV'deki, programa konuk oldu. Avrupa'ya göçme arayışıyla Belarus'tan Polonya'ya geçmeye çalışan kişilerin, Avrupa'ya geçmelerindense donarak ölmelerinde sakınca görmeyen Odoul, Avrupa'nın asıl görevinin öncelikle Avrupalıları korumak olduğunu söyledi.

‘DONARAK ÖLMELERİNDE SAKINCA YOK’

Programda sınırın kesinlikle açılmaması gerektiğini belirten Odoul, göçmenlerin birçoğunu potansiyel tehlikeli olarak nitelendirip “bu göçmenleri kesinlikle almamalıyız"  ifadelerini kullandı. Fransız gazeteci Olivier Truchot'un "Dikenli tellerin ardında donarak ölmelerine izin mi verelim?" sorusuna ise Odoul, "Evet elbette yani kesinlikle evet" cevabını verdi.

Fransız siyasetçi Julien Odoul'dan çarpıcı itiraf: Donarak ölmelerinde sakınca yokFransız eski manken ve politikacı Julien Odoul

GAZETECİ ŞAŞKINA DÖNDÜ

Gazeteci Truchot aldığı cevap karşısında şaşkına döndü. Truchot’un üst üste yönelttiği "Yani donarak ölüme mi terk edelim?" sorusuna Odoul, "Aksi durumda Avrupa'nın bir göçmen istilasıyla karşı karşıya kalacağı" sözleriyle kendini savundu.

Odoul'un cevabı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyerek soruyu tekrar soran gazeteci Truchot, “Cevaplayın Julien Odoul. 'Elbette onları donarak ölüme terk etmeliyiz' mi dedin?" sorusunu yöneltti. Odoul, sözlerinden diğer konukların da rahatsız olduğunu görünce bu kez ifadesini değiştirerek şunları söyledi: Hayır, soğuktan ölmelerine izin vermiyoruz, onları fiilen Avrupa sınırlarının dışında bırakıyoruz.

Ülkedeki birçok programda Fransız politikacının sözleri tartışma konusu oldu.

Fransız siyasetçi Julien Odoul'dan çarpıcı itiraf: Donarak ölmelerinde sakınca yok

İLK VUKUATI DEĞİL

Ekim 2019'da da Bourgogne-Franche-Compte'deki yerel bölge konseyinde aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisi Ulusal Birliğin üyesi olan Julien Odoul, okul gezisindeki öğrencilerle gelen başörtülü refakatçi bir annenin dışarı atılmasını istemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...